Εξεταστική για τις αιτίες του Μνημονίου χωρίς τις αιτίες...

17:12 31/3/2015 - Πηγή: AEK365

Εντύπωση προκαλούν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν αναφορικά με την κατάθεσης πρότασης προκειμένου να συσταθεί εξεταστική επιτροπή η οποία θα διερευνήσει την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς μνημονίου. Η πρόταση για εξεταστική, η οποία σημειωτέον δεν θα διερευνά πιθανά ποινικά αδικήματα πολιτικών προσώπων, αφορά την περίοδο μετά τον Οκτώβριο του 2009, λίγους μήνες δηλαδή πριν μπούμε στο Μνημόνιο.

Η εξεταστική λοιπόν για τα αίτια του Μνημονίου ουσιαστικά δεν θα αναζητήσει τις αιτίες που μας έφτασαν εκεί. Όπως τονίζεται επι της αρχής η πρόταση ζητά έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν την χώρα στα Μνημόνια και αναζήτηση πιθανών πολιτικών ευθυνών. Οι λόγοι όμως αναζητούνται μετά τον Οκτώβριο του 2009.

Η περίοδος διακυβέρνησης Καραμανλή και το θέμα των ψευδών στοιχείων για το μέγεθος του χρέους θα μείνει εκτός κάδρου εξεταστικής. Επίσης εκτός μένει η περίοδος Σημίτη (Χρηματιστήριο, Siemens, εξοπλιστικά) και το... φαγοπότι της Ολυμπιάδας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες το διαταύτα της πρότασης θα ζητά έρευνα για τις εξής περιόδους:

- Οκτώβριος 2009 με Μάιο 2010. Πρόκειται για την περίοδο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου που οδήγησαν στο Καστελόριζο και στην ανακοίνωση της ένταξης της χώρας σε μηχανισμό στήριξης στο ΔΝΤ και στην υπογραφή της 1ης δανειακής σύμβασης από την κυβέρνηση Παπανδρέου

- Μάιος 2010 με Νοέμβριος 2011 κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της 2ης Δανειακής Σύμβασης

- Νοέμβριος 2011 με Μάιο 2012. Η έρευνα θα εξετάσει τους όρους του PSI και τους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπαδήμου

- Μάιος 2012 και εντεύθεν δηλαδή την περίοδο της διακυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και στην συνέχεια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Με λίγα λόγια αναζήτηση αιτιών ενός γεγονότος όχι πριν αλλά κατά την τέλεση του...

Keywords
Τυχαία Θέματα