Εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για την ταινία

19:13 14/9/2012 - Πηγή: AEK365

Σε ολόκληρο το μουσουλμανικό κόσμο εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για την ταινία που οι μουσουλμάνοι θεωρούν ότι προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ και τη θρησκεία τους. Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν την Τρίτη από την Αίγυπτο, έχουν έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Στο Πακιστάν το ισλαμικό κόμμα Τζαμάατ ε-Ισλάμι και

η ριζοσπαστική οργάνωση Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα οργάνωσαν διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως οι διαδηλωτές δεν ξεπερνούσαν τις μερικές εκατοντάδες.

Στην Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν ενώπιον 4.000 διαδηλωτών οι ουλεμάδες επικήρυξαν τον σκηνοθέτη της ταινίας με το ποσό των 5 εκατομμυρίων αφγκάνι (περίπου 100.000 δολάρια). Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν επίσης ένα πορτρέτο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο δεν σημειώθηκαν άλλα επεισόδια.

Μεγάλες διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στη Λωρίδα της Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Στην πρώτη, επικεφαλής των διαδηλωτών τέθηκε ο πρωθυπουργός της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε ο οποίος κάλεσε και πάλι την αμερικανική κυβέρνηση «να ζητήσει συγγνώμη από τους Άραβες και τους μουσουλμάνους για την προσβλητική ταινία και να οδηγήσει τους εγκληματίες στη δικαιοσύνη» ενώ υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστούν οι διαδηλώσεις και οι ειρηνικές διαμαρτυρίες.

Στο Αμάν της Ιορδανίας περίπου 100 ισλαμιστές διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αμερικανική πρεσβεία φώναζαν συνθήματα εναντίον του προέδρου Ομπάμα. Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκέντρωσε και η κινητοποίηση που οργάνωσαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι σε άλλο σημείο της πόλης.

Περίπου 500 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο ενώ συγκρούσεις σημειώθηκαν για δεύτερη ημέρα και στην Σανάα της Υεμένης.

Keywords
Τυχαία Θέματα