Έκαψαν τη γερμανική πρεσβεία στο Σουδάν

19:03 14/9/2012 - Πηγή: AEK365

Την γερμανική πρεσβεία στο Χαρτούμ κατέκαψαν οι Σουδανοί ισλαμιστές διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για την ταινία που θεωρούν ότι προσβάλλει το ισλάμ, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν και προς την πρεσβεία της Βρετανίας, η οποία βρισκόταν κοντά. Αργότερα επιχείρησαν να προσεγγίσουν την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στη διαδήλωση είχαν κατέβει

περίπου 5.000 άνθρωποι. Η αστυνομία έκανε αρχικά χρήση δακρυγόνων για να τους σταματήσει, αργότερα όμως δεν έκανε τίποτα.

Εκατοντάδες άτομα εισέβαλαν στο κτίριο της γερμανικής πρεσβείας, σπάζοντας παράθυρα, κάμερες και έπιπλα πριν βάλουν φωτιά στο κτίριο.

Κάποιοι κατέβασαν τη σημαία της πρεσβείας και ανήρτησαν στη θέση της μαύρο ισλαμικό λάβαρο με τη ρήση «δεν υπάρχει θεός εκτός από τον Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του».

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κινήθηκαν με αυτοκίνητα και λεωφορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ που όμως φυλάσσεται αυστηρά. Το πλήθος έχει συρρεύσει σε πλατεία κοντά στην πρεσβεία και έχει ανάψει φωτιές.

Από το Βερολίνο, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι όλοι οι υπάλληλοι της γερμανικής πρεσβείας είναι «για την ώρα ασφαλείς». Καταδίκασε δε σε υψηλούς τόνους το περιστατικό.

Δεν είναι σαφές για την ώρα γιατί επιλέχτηκαν αυτές οι δύο πρεσβείες χωρών που δεν έχουν άμεση σχέση με την ταινία που εξόργισε τους μουσουλμάνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα