Ευρωβουλευτής έπαιρνε κονδύλια για... ελέφαντα!

23:11 5/2/2013 - Πηγή: AEK365

Είναι πολλές οι κομπίνες που μπορεί να σκεφτεί κάποιος για να εξασφαλίσει παράπάνω χρήματα, ωστόσο η δικαιολογία ενός ευρωβουλευτή είναι... τεραστίων διαστάσεων!

Ο 55χρονος Αυστριακός ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Χανς Μάρτιν κατηγορείται για ύποπτα κονδύλια ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται ένα είδος καταγεγραμμένο ως «ελέφαντας».

Στο αίτημα της εισαγγελίας αναφέρεται πως ποσό ύψους 2.200 ευρώ προοριζόταν για ελέφαντα. Ο Μάρτιν, ωστόσο, ισχυρίστηκε πως σκόπευε με το εν λόγω

ποσό να αγοράσει βιβλία για το Άουσβιτς από Αυστριακό εκδότη εν ονόματι... «Εφέλαντας».

Ο εκδότης «Ελέφαντας», είπε, όμως, πως η τιμή βιβλίου για το Άουσβιτς κοστολογείται στα 22 ευρώ. Του ξέφυγαν μάλλον δυο μόνο μηδενικά παραπάνω!

Η εισαγγελία στη Βιέννη κάνει λόγο για παράνομο πλουτισμό με δόλο, σε αίτημα του Ευρωκοινοβουλίου για άρση της ασυλίας του Χανς Μάρτιν.

Ωστόσο, ο Μάρτιν ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ένα απατηλό κατασκεύασμα των αντιπάλων του, που στόχο έχουν να υπονομεύσουν τις προσπάθειές του να αποκαλύψει την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μέσα στα ύποπτα κονδύλια εμπεριέχεται μια πληρωμή ύψους 832.800 ευρώ για «υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων» που, όμως, ο εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι καταβλήθηκε σε «επιχειρηματίες φίλους του Δρ. Χανς Μάρτιν, παρά το γεγονός ότι καμιά ανάλογη υπηρεσία δεν προβλεπόταν.»

Μια άλλη πληρωμή ύψους 67.300 ευρώ σχετιζόταν την πρόσληψη ενός υπαλλήλου στο Κοινοβούλιο. Σύμφωνα, όμως, με τον εισαγγελέα ο εν λόγω υπάλληλος «ουδέποτε έφερε σε πέρας εργασία σχετική με το Κοινοβούλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα