Ευνοεί τους Πρωταθλητές η UEFA

13:03 30/8/2014 - Πηγή: AEK365

Αλλαγές, όσον αφορά τους Πρωταθλητές των χωρών που συμμετέχουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα προτείνει η UEFA σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου στη Νιόν.

Η ιδέα που θα «πέσει» στο τραπέζι, θα αφορά το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, στο οποίο, θα γίνει εισήγηση ώστε να συμμετέχουν εκεί οι κάτοχοι και οι Πρωταθλητές των εφτά top χωρών.

Για παράδειγμα, αν ίσχυε αυτό από φέτος, τότε στο Pot1 της κλήρωσης που

πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μονακό, θα συμπεριλαμβάνονταν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η πρόταση αυτή, θα εξεταστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA και αν εγκριθεί, θα ισχύσει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ουσιαστικά, η πρόταση της Ομοσπονδίας ευνοεί τους Πρωταθλητές των χωρών, των οποίων η παρουσία στα γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης για τους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, δεν θα εξαρτάται πλέον από τα αποτελέσματά τους, την τελευταία πενταετία. Απόλυτα κερδισμένη, φυσικά, θα είναι η Μάντσεστερ Σίτι που έχει πάρει δύο πρωταθλήματα τα τελευταία τρία χρόνια στην Αγγλία, αλλά κάθε φορά πέφτει σε πολύ δύσκολο όμιλο.

Επιπλέον, σημειώνεται πως υπάρχει και η σκέψη να σταματήσει να «κατεβαίνει» στο Γιουρόπα Λιγκ ο τρίτος κάθε ομίλου μετά το φινάλε της πρώτης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού, θεωρείται... άδικο προς τις ομάδες που συμμετέχουν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, να πέφτουν πάνω σε πιο δυνατές, στην πορεία τους.

Όσον αφορά το Γιουρόπα Λιγκ, πάντως, από την επόμενη σεζόν, ο νικητής, ανεξαρτήτως εξασφάλισης πρόκρισης από τη βαθμολογία της χώρας του, θα μπαίνει στα πλέι-οφ της προκριματικής φάσης.

Πηγή : www.coppa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα