Έτοιμοι για τις «μάχες»

23:33 5/3/2013 - Πηγή: AEK365

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η κανονική περίοδος της Α1 Γυναικών κι οι αυριανοί αγώνες της 20ής αγωνιστικής είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για τις μάχες της κορυφής (Ολυμπιακός και Ηρακλής Κηφισιάς διεκδικούν την 2η θέση, ΟΠΕΡ και Ηρακλής Θεσσαλονίκης την 4η), αλλά και της ουράς όπου ένα γκρουπ έξι ομάδων παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Μαρκόπουλο

- Βριλήσσια
Η γηπεδούχος ομάδα προέρχεται από σερί τριών ηττών, που την έφεραν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ αντιθέτως τα Βριλήσσια μετρούν τρεις σερί νίκες και είναι πλέον στην 6η θέση.

«Για μας είναι μονόδρομος η νίκη και θα κάνουμε ότι καλύτερο για να πάρουμε το τρίποντο. Ξέρουμε τα Βριλήσσια σαν ομάδα και δεν είναι τυχαίο το ότι έχει καταφέρει να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά πρέπει να κερδίσουμε», τόνισε ο Γιώργος Λυκούδης ενώ ο Μάρκος Κωβαίος (στο πρώτο ματς των Βριλησσίων στη φετινή σεζόν που θα γίνει Τετάρτη) σημείωσε από την πλευρά του:

«Ο στόχος είναι να μαζέψουμε ότι καλύτερο μπορούμε και όλα τα κορίτσια παραμένουν προσγειωμένα παρά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα. Το Μαρκόπουλο έχει καλή ομάδα και πιστεύω ότι λόγω προγράμματος θα καταφέρει να μείνει στην κατηγορία, όμως εγώ θέλω να δω την ομάδα μου να πιάνει καλή απόδοση και σ' αυτό το ματς»

Τράχωνες - Ρέθυμνο
Άλλος ένας τελικός για τους Τράχωνες, αφού για να έχουν ελπίδες παραμονής στις δύο τελευταίες αγωνιστικές χρειάζονται το τρίποντο απέναντι στον ΟΠΕΡ που με τη σειρά του ψάχνει τους βαθμούς για να διασφαλίσει την 4η θέση.

«Αν δεν κερδίσουμε, δεν θα έχουμε καμία ελπίδα, όμως αν τα καταφέρουμε πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Ο ΟΠΕΡ πιστεύω ότι έχει ήδη πάρει την 4η θέση, αλλά είναι ρυθμιστής στη μάχη της παραμονής αφού παίζει και με τους τρεις υποψήφιους για την παραμονή», τόνισε ο Βαγγέλης Περόπουλος που έχει αμφίβολες τις Ελευθερία Βογιατζή (πρόβλημα στον ώμο), Μουζάκη (ενοχλήσεις στη μέση αμφίβολη) και συμπλήρωσε: «Το μόνο πράγμα που ζητάμε είναι να παιχθούν όλα τα ματς στα ίσια κι από τις ομάδες κι από τους διαιτητές κι αν αξίζει να πέσουμε ας πέσουμε. Όλες οι ομάδες έχουν κάνει τις θυσίες τους, έχουν ιδρώσει και δικαιούνται να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες».

Από την πλευρά του ΟΠΕΡ ο Μιχάλης Χαχαγιόπουλος ξεκαθάρισε ότι: «δεν είμαστε αδιάφοροι, αφού η 4η θέση είναι ακόμη ανοικτοί». Η Κατερίνη πήρε το οκ από τους γιατρούς και θα είναι στην αποστολή με τον τεχνικό των Κρητικών να συμπληρώνει: «Οι Τράχωνες έχουν το δικό τους κίνητρο γι' αυτό το ματς και σίγουρα θα είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι από το πρόσφατο του Κυπέλλου. Αυτό το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες και την ψυχή με τα δικά μας κορίτσια να έχουν αποδείξει ότι τα καταφέρνουν σε τέτοιες περιπτώσεις».

Ηρακλής - ΔΑΣΩ
Ο Ηρακλής κάνει την ύστατη προσπάθεια για είσοδο στην τετράδα και ο αυριανός αγώνας κόντρα στον ουραγό ΔΑΣΩ δεν αφήνει περιθώρια για απώλειες, καθώς οι ήττες από Ηρακλή Κηφισιάς και Βριλήσσια άφησαν την ομάδα πίσω βαθμολογικά. Η Όλγα Στράντζαλη θα προφυλαχθεί πιθανότητα.

Από την άλλη, στο Ωραιόκαστρο έχουν συμβιβαστεί με τον υποβιβασμό, με τον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Ορφανό να λέει: «Πάμε να ευχαριστηθούμε τελευταία παιχνίδια. Θέλουμε να παίξουμε, βόλεϊ χωρίς άγχος, χωρίς τίποτα». Τελευταίο πρόβλημα στο ΔΑΣΩ ο τραυματισμός της Χιντά (ρήξη μηνίσκου). «Έχουμε μείνει λίγοι και παλεύουμε», πρόσθεσε ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Παναθηναϊκός - Μακεδόνες
Στο κλειστό της Κυψέλης ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τους Μακεδόνες με τον νικητή της συγκεκριμένης αναμέτρησης να εξασφαλίζει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την παραμονή του.
Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τις δύο νίκες με Ανατόλια, ΔΑΣΩ, αλλά και από την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα (πέρα από την κόπωση των αθλητριών που αγωνίστηκαν στο Άργος), ενώ εξακολουθεί να είναι σε ισχύ η απαγόρευση δηλώσεων.

Χωρίς προβλήματα κατεβαίνουν στην Αθήνα κι οι Μακεδόνες, με την ψυχολογία ανεβασμένη μετά τη σημαντική νίκη επί του Ανατόλια. «Είναι ένα ακόμη πολύ δύσκολο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό όπως κι εμείς να είναι πολύ δυνατός εντός έδρας. Ο νικητής θα εξασφαλίσει λογικά την παραμονή του, θα υπάρχει αρκετό άγχος αλλά πιστεύω ότι περισσότερο θα έχει ο Παναθηναϊκός», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σκουληκάρης.

Ολυμπιακός - Ηρακλής Κηφισιάς
Το σίγουρο είναι ότι Ολυμπιακός και Ηρακλής Κηφισιάς θα συναντηθούν στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος (αλλά και στον ημιτελικό του Κυπέλλου στη Σαντορίνη), ωστόσο το αυριανό αποτέλεσμα θα ξεκαθαρίσει ποιος θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας και κυρίως αν ο Ολυμπιακός θα κάνει το 2-0 στις νίκες (είχε κερδίσει 3-2 στο Ζηρίνειο) ή αν ο Ηρακλής Κηφισιάς ισοφαρίσει σε 1-1.

«Αν κάνουμε το 2-0 θα είναι ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα», τόνισε ο Τέλης Σωτήρχος ο οποίος παραδέχθηκε: «Δοκιμάζουμε διάφορα σχήματα και δεν αποκλείεται να τα δοκιμάσω όλα, αφού με τον Ηρακλή Κηφισιάς θα έχουμε μια σειρά αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει αποδείξει πως ακόμη κι αν έχει απουσίες διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο, ωστόσο το θέμα είναι να βρούμε εμείς ρυθμό».

Ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα πρόβλημα, σε αντίθεση με τον Ηρακλή όπου ο Γιάννης Λάιος δεν υπολογίζει στην Κατερίνα Γιώτα ενώ η συμμετοχή της Διώτη είναι εξαιρετικά αμφίβολη. «Εγώ περιμένω να δω τον... κλασικό Ολυμπιακό, αλλά θα είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο, Οι δυο ομάδες είναι κοντά και το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ωστόσο εμείς πάμε για το καλύτερο που είναι η νίκη και η ισοφάρισε στις νίκες εν όψει πλέι οφ», δήλωσε ο κ. Λάϊος.

Keywords
Τυχαία Θέματα