Έσπασε την κατάρα της πρεμιέρας...(VIDEO)

16:39 17/8/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ- ΣΤΟΟΥΚ: 1-0
Γήπεδο: Άνφιλντ

Κάτι δείχνει να αλλάζει στη Λίβερπουλ... Οι «κόκκινοι μπήκαν με το δεξί στη νέα σεζόν, καθώς εκτός από τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Στόουκ, έπαιξαν και όμορφο ποδόσφαιρο, έχοντας πολλές ευκαιρίες και 2 δοκάρια. Κορυφαίοι του αγώνα οι δύο γκολκίπερ με σωρεία αποκρούσεων, ενώ στο 89' η Λίβερπουλ

παραλίγο να χαρίσε τη νίκη καθώς η Στόουκ έχασε πέναλτι. Από τη σεζόν 2008/09 είχε να κερδίσει σε πρεμιέρα η Λίβερπουλ όταν και είχε επικρατήσει με 1-0 της Σάντερλαντ


Στο 8ο λεπτό η Στόουκ βγήκε στην κόντρα αλλά ο Ενρίκε έκοψε σωτήρια τον Εθέρινγκτον και στο ίδιο λεπτό μετά από το κόρνερ, ο Χουτ έπιασε το βολέ με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Μινιολέ. Στο 11' ο Στάριτζ σκόραρε μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζέραρντ αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ και στο 14' η κεφαλιά του Τουρέ σταμάτησε στο δοκάρι του Μπέγκοβιτς και στην επαναφορά ο Στάριτζ έχασε το άχαστο. Η Λίβερπουλ είχε πάρει τα πάνω της και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Στάριτζ πέρασε και τον Μπέγκοβιτς, βγήκε πολύ πλάγια, κατάφερε να κάνει το γύρισμα, όμως εντυπωσιακά απομάκρυνε ο Πίετερς, ενώ στο 20' ο Μινιολέ είπε όχι σε πλασέ του Άσπας. Στο 28ο λεπτό οι «κόκκινοι» έκαναν τρομερή ενέργεια, ο Ενρίκε έπιασε το σουτ, αλλά ο Μπέγκοβιτς απέκρουσε και στη συνέχεια το σουτ του Τζέραρντ δεν βρήκε στόχο. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 34' ο Μπέγκοβιτς αναγκάστηκε σε νέα μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Άσπας, ενώ και στο 37' ο Βόσνιος είπε όχι σε δύσκολο σουτ του Στάριτζ. Τελικά στο αμέσως επόμενο λεπτό η πίεση της Λίβερπουλ απέδωσε καρπούς. Ο Στάριτζ βρέθηκε σε καλή θέση και με άπιαστο σουτ νίκησε τον Μπέγκοβιτς. Μάλιστα αυτό το γκολ ήταν το πρώτο εναρκτήριο γκολ στην Πρέμιερ που πέτυχε Άγγλος παίκτης από το 2007 όταν και τα είχε καταφέρει ο Τσοπρά της Σάντερλαντ. Η Στόουκ αφυπνίστηκε και στο 42' ο Γουόλτερς βγήκε απέναντι στον Μινιολέ, ο οποίος όμως τον σταμάτησε όμορφα ενώ στο 45+1' μετά από κόρνερ ο Σόουκρος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Λούκας έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή.

Στο 47ο λεπτό το πλασέ του Κουτίνιο έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 52' ο Μπέγκοβιτς απέκρουσε πολύ όμορφα το σουτ του Χέντερσον. Στο 59' ο Μπέγκοβιτς με τη βοήθεια και του δοκαριού έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Στάριτζ και από το κόρνερ αυτό ο Άσπας έπιασε την κεφαλιά που πέρασε μόλις άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χέντερσον έπιασε τρομερό σουτ, αλλά ο Μπέγκοβιτς βρήκε λίγο την μπάλα που στη συνέχεια τράνταξε το δοκάρι του, ενώ στο 79' ο Βόσνιος είπε όχι σε εκτέλεση φάουλ του Τζέραρντ. Στο επόμενο λεπτό ο Μπέγκοβιτς σταμάτησε με τα πόδια τν Τζόνσον, ενώ στο 82' ο Άνταμ προσπάθησε να κρεμάσει από το 60 μέτρα τον Μινιολέ που έδιωξε τελικά σε κόρνερ.

Στο 89ο λεπτό ο Άγκερ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή χωρίς να πιέζεται, αλλά ο Μινιολέ είπε όχι στον Γουόλτερς κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Στο 90+2' το σουτ του Κουτίνιο κόντραρε και πέρασε εκατοστά άουτ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τζόνσον, Ενρίκε, Τουρέ, Άγκερ, Λούκας, Τζέραρντ, Χέντερσον, Κουτίνιο, Στάριτζ, Άσπας (72' Στέρλινγκ)

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Χουτ, Πίετερς, Σόουκρος, Κάμερον, Εθέρινγκτον (63' Πέναντ), Γουίλσον, Γουίλαν, Ενζονζί (63' Άνταμ), Γουόλτερς, Κράουτς (81' Τζόουνς)

Keywords
Τυχαία Θέματα