Εσωτερικός εμφύλιος στην κυβέρνηση για το Μνημόνιο

01:12 6/11/2012 - Πηγή: AEK365

Χτύπημα εκ των έσω δέχθηκε η κυβέρνηση συνεργασίας του Αντώνη Σαμαρά καθώς το πρωί της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, αρνήθηκε να υπογράψει το νέο πακέτο μέτρων.

Η άρνησή του υπουργού να υπογράψει το νομοσχέδιο περιέπλεξε τα πράγματα καθώς δεν μπορούσε να κατατεθεί αυτό προς ψήφιση στη Βουλή χωρίς την υπογραφή του.

Τελικά, μετά από συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ

Φώτη Κουβέλη, ο υπουργός Δικαιοσύνης πείστηκε να βάλει την υπογραφή του στο Μνημόνιο 3.

Eίχε προηγηθεί το πρωινό τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον Φώτη Κουβέλη που απείλησε ότι θα αντικαταστήσει τον κ. Ρουπακιώτη στην κυβέρνηση εάν επέμενε στην άρνησή του.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος φερόταν και αυτός από το πρωί της Δευτέρας να αρνείται να υπογράψει το νομοσχέδιο με τα μέτρα, τελικά υπέγραψε το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το νομοσχέδιο έχει διατάξεις που συμφωνούν με όσες προτάσεις οι υπηρεσίες του κατέθεσαν σχετικά με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Πιστεύεται ότι δεν θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα τεθούν σε εφεδρεία από όπου θα επανέρχονται στην υπηρεσία τους όσοι χρειάζονται μετά τις συνταξιοδοτήσεις αυτών που έχουν το δικαίωμα.

To βράδυ της Δευτέρας συγκλήθηκε η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς για να αποφασίσει τη στάση του κόμματος στην ψηφοφορία στη Βουλή την προσεχή Τετάρτη για το νέο πακέτο μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα