Έρικσον: «Είχα υπογράψει στη Μαν. Γιουνάιτεντ…»

11:09 3/11/2013 - Πηγή: AEK365

Ίσως η ιστορία να είχε πάρει διαφορετική τροπή, αν δεν συνέβαιναν κάποια γεγονότα το 2002. Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον στην αυτοβιογραφία του αποκαλύπτει πως το 2002 όχι απλώς είχε συμφωνήσει, αλλά είχε υπογράψει κιόλας για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μαν. Γιουνάιτεντ, αν και προπονητής στην εθνική Αγγλίας εκείνη την εποχή.

Και θα είχε καθίσει στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων», αν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν έπαιρνε πίσω την απόφασή του να αποσυρθεί και συνέχιζε κατακτώντας μεταξύ άλλων άλλα έξι πρωταθλήματα κι ένα Champions League.

«Είχα συμβόλαιο με την αγγλική ομοσπονδία ως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και θα δεχόμουν σκληρή κριτική αν το έσπαγα. Όμως είχα την ευκαιρία να γίνω προπονητής στη Μαν. Γιουνάιτεντ. Είχα υπογράψει, ήμουν ο νέος προπονητής της Μαν. Γιουνάιτεντ», αναφέρει ο Σουηδός προπονητής, ενώ προσθέτει πως αντίγραφο του συμβολαίου εξακολουθεί να έχει ο ατζέντης του, Πίνι Ζαχάβι.

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον όχι απλώς δεν εργάστηκε ποτέ στη Γιουνάιτεντ, αλλά είδε την καριέρα του να παίρνει την κατιούσα. Μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ του 2006 με την Αγγλία, είχε ανεπιτυχή περάσματα από Μάντσεστερ Σίτι, Μεξικό, Νοτς Κάουντι, Ακτή Ελεφαντοστού, Λέστερ, Μπεκ Τέρο (στην Ταϊλάνδη), Αλ Νασρ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και πλέον εργάζεται στην κινεζική Γκουανγκζού.

Keywords
Τυχαία Θέματα