Έρχεται το Τέλος!

15:49 21/11/2012 - Πηγή: AEK365

Αν η ερμηνεία του ημερολογίου των Μάγιας επιβεβαιωθεί τότε μας μένει ακριβώς ένας μήνας. Η πιο δημοφιλής θεωρία για το Τέλος βρίσκεται πλέον έξω από την πόρτα μας και μάλιστα υπάρχουν αρκετοί που προσμένουν αυτό το Τέλος ως λύτρωση. Η τάση άλλωστε του ανθρώπου προς τον αρνητισμό είναι έμφυτη και αν σε αυτή προσθέσουμε την απογοήτευση για τις συνθήκες που επικρατούν στον κόσμο μας τότε το μείγμα είναι ιδανικό για να «ανθίσει» μια εσχατολογία χωρίς όρια. Η ανάγκη για μια δικαίωση που θα βάλει τέλος στην μιζέρια

του παρόντος, θα αποκαταστήσει τις αδικίες και θα κάνει «επανεκκίνηση» στις ζωές μας έχει οδηγήσει σε μια άκρατη καταστροφολαγνεία. Οι πιο αισιόδοξοι μιλούν για ένα τέλος που θα αποτελέσει μια νέα αρχή ή ένα πέρασμα σε μια πνευματική κατάσταση. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θεωρούν πως δεν υπάρχει ύστερα και είτε γιατί απλά ήρθε η ώρα μας είτε λόγω κάποιας θρησκευτικής τιμωρίας πρέπει να κλείσουμε τον κύκλο μας.

«Πατώντας» πάντως πάνω στις ανθρώπινες φοβίες κάποιοι είτε για οικονομικούς λόγους, είτε επειδή απλά είναι παρανοϊκοί μιλούν για το Τέλος και προφητεύουν χρονολογίες. Η... Αποκάλυψη όμως έχει αναβληθεί δεκάδες φορές μέσα στα χρόνια και το τραγικό είναι πως κάποιοι πίστεψαν τόσο πολύ σε ένα τέλος, που θα τα άλλαζε όλα, ώστε έφυγαν πριν καν αυτό έρθει.

Οι... επιστημονικές θεωρίες

Ακόμα και οι πιο σκεπτικιστές τρομάζουν από θεωρίες που έχουν επιστημονικό υπόβαθρο. Το δημοφιλέστερο αλλά και πιο βάσιμο σενάριο είναι η σύγκρουση με έναν αστεροειδή. Έχει γίνει στον παρελθόν και δεν είναι απίθανο να γίνει ξανά στο μέλλον. Η NΑSA τονίζει ότι μέχρι το 2036 η μόνη «πέτρα» που μας απειλεί είναι ο «Απόφι» με τις πιθανότητας να μας χτυπήσει να είναι μια στις 37. Πάντως θεωρείται πιθανό, αν ο αστεροειδής δεν είναι γιγάντιος, να μπορέσουμε να τον κομματιάσουμε ή να αλλάξουμε την πορεία του με πυρηνικά όπλα. (Στο http://neo.jpl.nasa.gov/ μπορείτε να δείτε αντικείμενα που βρίσκονται γύρω από τον πλανήτη)

Η επόμενη απειλή είναι ένας εσωτερικός εχθρός. Η έκρηξη ενός υπερηφαιστείου μπορεί να βάλει τέλος στη ζωή. Το ηφαίστειο στο Yellowstone των ΗΠΑ είναι αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους επιστήμονες. Πάντως μια τέτοια έκρηξη είναι σπάνια καθώς οι μελέτες μιλούν για 1-2 κάθε ένα εκατομμύριο χρόνια. (Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για το θέμα). Η τρίτη επικρατέστερη επιστημονική θεωρία καταστροφής είναι μια πανδημία που θα σαρώσει τον πλανήτη. Η φτώχεια και το χαμηλό βιοτικό επίπεδο μπορούν να οδηγήσουν και να γιγαντώσουν έναν λοιμό. Αυτό το σενάριο επίσης δεν θεωρείται απίθανο.

Υπάρχουν και αυτοί που μιλούν για την μακρινή εποχή που ο Ήλιος θα σβήσει. Σε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια είναι αλήθεια ότι ο Ήλιος θα εξαντλήσει τα καύσιμα του, θα αποδυναμωθεί σταδιακά έως ότου γίνει μια παγωμένη πέτρα. Τέλος δύο ακόμα θεωρίες μιλούν για μια πλήρης αντιστροφή της πολικότητάς του πλανήτη και για καταστροφή από μια μαύρη τρύπα που θα ρουφήξει τη Γη. Μάλιστα κάποιοι λένε πως ίσως το πείρα

Keywords
Τυχαία Θέματα