Επιτέλους νίκη για τη Βόλφσμπουργκ

20:56 23/10/2014 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE-8ος ΟΜΙΛΟΣ-3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΛΙΛ-ΕΒΕΡΤΟΝ: 0-0
Γήπεδο: Μετροπόλ

Στο 0-0 κόλλησαν Λιλ κι Έβερτον σε ένα μέτριο ματς.

Η κλασική φετινή Έβερτον. Είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, ήλεγχε το ρυθμό, αλλά αδυνατούσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε ευκαιρίες για γκολ. Τα «ζαχαρωτά» αντιλήφθηκαν από νωρίς τις αμυντικές τάσεις της Λιλ

και κατάφεραν να φέρουν στα μέτρα τους την αναμέτρηση, κυκλοφορώντας σωστά τη μπάλα, δίχως παρακινδυνευμένες επιλογές. Φάσεις για γκολ, με εξαίρεση μια ατομική ενέργεια του Ετό (ο οποίος στη συνέχεια μπερδεύτηκε μόνος του), δεν είδαμε.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι - αν και στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο- ήταν πιο απειλητικοί. Οι Γάλλοι «χτύπησαν» στις αντεπιθέσεις, και εκμεταλλευόμενοι την αμυντική αστάθεια σε ακόμη ένα ματς των φιλοξενούμενων, έφτασαν 2-3 φορές κοντά στο γκολ πραγματοποιώντας τις περισσότερες επιθέσεις τους από τα αριστερά (στην πλευρά του αργού Χίμπερτ). Η κορυφαία τους στιγμή καταγράφηκε στο 26', όταν το σουτ του Γκιγιέ από τα όρια της περιοχής πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χάουαρντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Οι «λιλουά» μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν ψηλά και ανάγκασαν τους Άγγλους να αρκεστούν στα αμυντικά τους καθήκοντα. Μέχρι το 60' παρακολουθήσαμε έναν επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων, οι οποίοι με κύριο εκφραστή τον Οριζί πάτησαν αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να αξιοποιήσουν κάποια από τις ευκαιρίες τους.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα τα ζαχαρωτά άρχιζαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να αναζητούν εκείνοι το πρώτο γκολ του αγώνα. Στο 64', στη σημαντικότερη τους στιγμή, ο ΜακΓκίντι βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έπειτα από πάσα του νεοεισελθόντα Λουκάκου, όμως το σουτ του κόπηκε! Αυτό ήταν... Το παιχνίδι «άνοιξε», ο ρυθμός έγινε πολύ γρήγορος και οι δύο ομάδες το «έπαιξαν» στη δύναμη! Κάθε κατεβασιά τους μύριζε γκολ, αλλά προς απογοήτευση όλων καμία δεν κατέληξε σε δίχτυα. Το ματς τελείωσε 0-0, με την Έβερτον να στέκεται όρθια σε ακόμη μία έδρα και μόνη πρώτη στον όμιλο!

ΛΙΛ: Ενιεάμα, Κορτσιά, Κίερ, Σουαρέ, Μπέρια, Μπάσα, Μπαλμόν, Γκουεγιέ, Μαβουμπά (86' Μάρτιν), Οριζί, Ροντελίν (73' Μέντες).

ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Χίμπερτ, Ντιστίν, ΜακΓκίντι (82' Άτσου), Μπάρι, Μπέσιτς, Μπάρκλεϊ (90+3' ΜακΚάρθι), Πίενααρ (64' Λουκάκου), Ετό'ο

ΚΡΑΣΟΝΤΑΡ-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: 2-4
Γήπεδο: Κούμπαν

Στο κόλπο της πρόκρισης μπήκε δυνατά η Βόλφσμπουργκ, μετά από τη νίκη της με 4-2 μέσα στην έδρα της Κράσνονταρ.

Στο 9ο μόλις λεπτό, ο Περέιρα αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο 23' και ο Λαμπόρντε έχασε μεγάλη ευκαιρία. Και τελικά στο 37ο λεπτό, ο Ντε Μπρούιν έκανε από αριστερά το σουτ, η Ντίκαν απέκρουσε ασταθώς και ο Όλιτς πάνω στη γραμμή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για τα 1-0. Στο 44ο λεπτό η Κράσνονταρ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Μπενάλιο σταμάτησε τον Άρι.

Με τη σέντρα στην επανάληψη, ο Νάλδο βρήκε με μπαλιά τον Ντε Μπρούιν, που έκοψε από τα δεξιά και με σουτ έκανε το 2-0. Οι Ρώσοι απάντησαν στο 51ο λεπτό, καθώς μείωσαν με το πέναλτι του Γκράνκβιστ, ενώ στο 64' η Βόλφσμπουργκ έκανε το 3-1. Ο Βιεϊρίνια έδωσε για τον Λουίς Γκουστάβο κι εκείνος με τρομερό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κράσνονταρ. Το 4-1 διαμόρφωσε στο 79ο λεπτό ο Ντε Μπρούιν και στο 86' ο Βάντερσον μείωσε σε 4-2. Στις καθυστερήσεις ο Μπενάλιο είπε όχι εντυπωσιακά στον Πετρόφ.

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Ντίκαν, Γκράνκβιστ, Καλέσιν, Γεντρζέιστσικ, Σίγκουρντσν, Μαμάεφ (68' Αντζιντζάλ), Γκαζίνσκι (80' Πετρόφ) , Λαμπόρντε, Αχμέντοφ, Περέιρα (68' Βάντερσον), Άρι

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Σέφερ, Γιουνγκ, Νάλδο, Νότσε, Καλιγκιούρι, Πέρισιτς (61' Βιεϊρίνια), Ντε Μπρούιν (86' Άρνολντ), Λουίς Γκουστάβο, Γκιλαβογουί, Όλιτς (78' Ντοστ).

Keywords
Τυχαία Θέματα