Επιστροφή στις κούπες με σούπερ ανατροπή

21:54 17/5/2014 - Πηγή: AEK365

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΓΓΛΙΑΣ

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΧΑΛ 3-2 παράταση (2-2)

ΓΗΠΕΔΟ: ΓΟΥΕΜΠΛΕΪ

Η Άρσεναλ μετά από 9 χρόνια κατάφερε επιτέλους να φτάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου κερδίζοντας την Χαλ με 3-2 στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο "Γουέμπλεϊ". Για να το καταφέρει όμως αυτό, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος της 0-2 και να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση εκεί που ο Ράμσεϊ υπήρξε ο λυτρωτής της Άρσεναλ που πανηγυρίζει το 11ο Κύπελλο Αγγλίας της ιστορίας της.
Η Χαλ μπήκε

πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να βάλει δυο γκολ μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Στο 9' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουίν έβγαλε την μπάλα εκτός περιοχής, ο Χάντλστοουν σούταρε και ο Τσέστερ άλλαξε πορεία στην μπάλα νικώντας τον Σέζνι για το 1-0.
Πριν συνέλθουν οι παίκτες της Άρσεναλ δέχτηκαν και δεύτερο γκολ, πάλι από στημένη φάση με την άμυνα να μην απομακρύνει όταν η κεφαλιά του Μπρους σταμάτησε στο δοκάρι και ο Ντέιβις από κοντά δεν συγχώρησε για το 2-0. Μάλιστα η Χαλ βρέθηκε μια ανάσα από το 0-3 λίγο αργότερα όταν ο Γκιμπς έδιωξε πάνω στην γραμμή κεφαλιά του Μπρους με την Άρσεναλ να είναι τραγική στις στημένες φάσεις.
Ωστόσο, η ομάδα του Βενγκέρ τέσσερα λεπτά μετά που δέχτηκε το δεύτερο γκολ ευτύχησε να μπει ξανά στο παιχνίδι με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Καθόρλα που μείωσε σε 1-2. Μετά το γκολ του Ισπανού, η Άρσεναλ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 22' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Οζίλ από κοντά να πιάνει αέρα.
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Χαλ κλείστηκε για να κρατήσει το προβάδισμα και οι παίκτες της Άρσεναλ είχαν κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια.
Στην επανάληψη η Χαλ μπήκε δυνατά αλλά δεν ήταν τόσο αποτελεσματική όσο στο πρώτο μέρος με την Άρσεναλ να αναλαμβάνει πρωτοβουλία από το 64' και μετά και να φτάνει στην ισοφάριση στο 71ο λεπτό. Από κόρνερ του Καθόρλα γίνεται μία καραμπόλα στον αέρα, η μπάλα καταλήγει στον Κοσιελνί κι εκείνος ισοφαρίζει σε 2-2.
Στο 79ο λεπτό η Άρσεναλ έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 3-2 όταν από τον Σανογκό η μπάλα πηγαίνει στον Γκιμπς και εκείνος από την μικρή περιοχή την έστειλε ψηλά.
Οι "Κανονιέρηδες" πίεσαν για να μην πάει το παιχνίδι στην παράταση και στο 82' ο ΜακΓκρέγκορ πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε προσπάθεια του Ζιρού. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζιρού πιάνει την κεφαλιά αλλά αυτή καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.
Στο 109' οι παίκτες της Άρσεναλ συνδυάστηκαν πολύ ωραία και ο Ράμσεϊ με υποδειγματικό τρόπο τελείωσε τη φάση κάνοντας το 3-2 για την Άρσεναλ. Οι παίκτες της Χαλ έμοιαζαν να μένουν από δυνάμεις αλλά στο 116ο λεπτό έχασαν μοναδική ευκαιρία να στείλουν το παιχνίδι στα πέναλτι όταν ο Αλούκο πέρασε τον Φαμπιάνσκι και από πολύ πλάγια και εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ.
Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε την Άρσεναλ Κυπελλούχο Αγγλίας και τους παίκτες της Χαλ να δέχονται το χειροκρότημα των οπαδών τους για την υπερπροσπάθεια.

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιπς, Αρτέτα, Ράμσεϊ, Καθόρλα (106' Ροσίτσκι), Οζίλ (106' Γουίλσιρ), Ποντόλσκι (61' Σανογκό), Ζιρού

Χαλ: ΜακΓκρέγκορ, Μπρους, Ντέιβις, Τσέστερ, Ροζίνιορ (102' Μπόιντ), Μέιλερ, Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Κουίν (74' Αλούκο), Φράιατ

Keywords
Τυχαία Θέματα