Επεισόδιο μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και Ζωής Κωνσταντοπούλου

00:02 19/3/2015 - Πηγή: AEK365

Επεισόδιο μεταξύ της πρώην υπουργού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη και της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου σημειώθηκε στην Βουλή. Αφορμή το γεγονός ότι η ΠτΒ δεν υπέγραψε την επίσημη άδεια μετάβασής της στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου έπρεπε να συμμετέχει στην συνεδρίαση της Πολιτικής του Επιτροπής, της οποίας προεδρεύει. Το γεγονός είχε καταγγείλει η κυρία Μπακογιάννη στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

λέγοντας ότι το σχετικό έγγραφο είχε αποσταλεί στο γραφείο της Προέδρου εδώ και τρεις εβδομάδες, αλλά «η Πρόεδρος δεν μπήκε στον κόπο να υπογράψει ένα απλό χαρτί μετάβασής μου στο Παρίσι».

Η βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε στην Ολομέλεια την Πρόεδρο «για την αμέλειά της να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της» υπενθυμίζοντάς της ότι δήλωνε πως η κοινοβουλευτική διπλωματία πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτα. «Παρότι είχε τρεις εβδομάδες τα χαρτιά για να υπογράψει την άδεια απουσίας μου, δεν το έπραξε. Θεσμικά ήμουν εν αδίκω διότι αν εγένετο κάτι στην Βουλή και χρειαζόταν η ψήφος μου αυτό δεν θα ήταν δυνατόν διότι είχε αμελήσει να υπογράψει την απόφαση που θα μου επέτρεπε να ψηφίσω με επιστολική ψήφο», σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη.

Της είπε μάλιστα ότι «ο θεσμικός σας ρόλος είναι συγκεκριμένος και δεν είναι αυτός με τον οποίο λειτουργείτε όλο τον τελευταίο καιρό» και της συνέστησε: «Καλά θα ήταν να κοιτάξετε να κάνετε την δουλειά σας καλύτερα». Μάλιστα είπε απευθυνόμενη προς τους βουλευτές ότι έχουν 60 μέρες από την εκλογή τους για να υποβάλλουν ένα χαρτί που λέγεται «κατάσταση δαπανών» της προεκλογικής περιόδου. Το χαρτί αυτό πρέπει να υποβληθεί στη Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής η οποία, ωστόσο, δεν έχει συγκροτηθεί. «Εάν πάμε με βάση το νόμο, τότε στις 25 Μαρτίου είμαστε έκπτωτοι», είπε η βουλευτής της ΝΔ. Και πρόσθεσε: «Εκτός από το να επιτίθεται η κυρία Πρόεδρος στους βουλευτές να ασχοληθεί με το πραγματικό της έργο, άλλως μπορείτε να παραιτηθείτε, να γίνετε απλή βουλευτής και να βάλετε έναν άλλο χριστιανό εκεί πάνω», της είπε.

«Έχετε και προτίμηση επί του θρησκεύματος για το ποιος θα είναι στην έδρα;», την ρώτησε η κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία την εγκάλεσε ότι «απηύθυνε προσωπικές προσβολές». Σχετικά με το Συμβούλιο της Ευρώπης η Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι «οι αντιπροσωπείες των κομμάτων στις κοινοβουλευτικές συνελεύσεις για αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο είναι υπό συγκρότηση και έχουν σταλεί σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες έγγραφα προκειμένου να γνωστοποιήσουν ποιες και ποιοι βουλευτές θα εκπροσωπούν τις κοινοβουλευτικές ομάδες».

Μάλιστα της τόνισε ότι «επικεφαλής αντιπροσωπειών είναι βουλευτές της πρώτης σε δύναμη κοινοβουλευτικής ομάδας». «Εσείς αυτό που σήμερα λέτε ότι διεκδικείτε είναι, χρησιμοποιώντας το γεγονός ότι δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη η αντιπροσωπεία για αυτήν την περίοδο, να κάνετε χρήση της ιδιότητάς σας της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου». Ενώ σχετικά με το έγγραφο που έλαβε από την κυρία Μπακογιάννη είπε ότι αναφερόταν σε απουσία της στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους.

Όσον αφορά την επιτροπή Πόθεν Έσχες η κυρία Κωνσταντοπούλου επιφύλαξε μια «μπηχτή» στην πρώην υπουργό της ΝΔ: «Πράγματι η λειτουργία της Βουλής για το πόθεν έσχες είναι σημαντική, ιδίως εν όψει του ότι εμφανίζονται φαινόμενα βουλευτές να ξεχνάνε να δηλώσουν πάρα πολύ σημαντικά ποσά, όπως του 1.000.000 ευρώ, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και το γνωρίζετε».

Η αναφορά αυτή (αφορούσε την υπόθεση με το «πόθεν έσχες» του συζύγου της κυρίας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου) προκάλεσε την έντονη αντίδραση της τελευταίας η οποία έκανε λόγο για «λάσπη» και τόνισε: «Επειδή η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε την απρέπεια να αναφερθεί στο 1 εκατομμύριο, να ενημερώσω το Σώμα ότι αυτή η υπόθεση εκδικάσθηκε και ομόφωνα ετέθη στο αρχείο, διότι προϋπήρχε γραμμένο το 1 εκατομμύριο στο «πόθεν έσχες» και ήταν μία ιστορία λάσπης, από τις πολλές από τις οποίες αγαπάει η κυρία Πρόεδρος της Βουλής».

Keywords
Τυχαία Θέματα