Στο Μάλι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie

17:42 24/7/2014 - Πηγή: AEK365

Γαλλικά μαχητικά εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie σε περιοχή του Μάλι, το οποίο ήταν μισθωμένο από την ισπανική εταιρεία Swift. Την είδηση επιβεβαίωσε επίσημος αξιωματούχος από το αεροδρόμιο της Μπουρκίνα Φάσο.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργο της Αλγερίας, το αεροσκάφος εντοπίστηκε 70 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Μάλι, κοντά στην πόλη Γκάο, σε μη προσβάσιμη περιοχή. Ωστόσο, τις πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνει το

υπουργείο εξωτερικών της Γαλλίας.

Υπενθυμίζουμε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 110 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος. Μεταξύ των νεκρών υπήρξε η φημολογία ότι ήταν η κόρη του Ραούλ Κάστρο, Μαριέλα, ωστόσο στη συνέχεια αυτό διαψεύστηκε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Air Algerie Κάρα Τέρκι, 50 από τους επιβάτες ήταν Γάλλοι. Επέβαιναν, επίσης, 24 άνθρωποι από την Μπουρκίνα Φάσο, πάνω από δέκα Λιβανέζοι, τέσσερις από την Αλγερία, δύο από το Λουξεμβούργο, καθώς και ένας Βέλγος, ένας Ουκρανός, ένας Ελβετός, ένας Νιγηριανός, ένας Καμερουνέζος και ένας Ρουμάνος υπήκοος. Τα μέλη του πληρώματος ήταν Ισπανοί.

Από τη Βηρυτό, επίσημη πηγή ανέφερε ότι μεταξύ των επιβατών ήταν τρεις οικογένειες από τον Λίβανο με δέκα παιδιά.

Δεκαπέντε από τους Γάλλους επιβάτες θα μετεπιβιβάζονταν στο Αλγέρι σε άλλο αεροπλάνο με προορισμό το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού. Στο αεροδρόμιο έχει βρίσκεται ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων για να στηρίξει τις οικογένειές τους.

Άλλοι επτά επιβάτες, μέλη τριών οικογενειών, θα μετεπιβιβάζονταν σε αεροσκάφος με προορισμό τη Μασσαλία. Συγγενείς τους έφτασαν στο αεροδρόμιο Μαρσέιγ-Μαρινιάν προκειμένου να ενημερωθούν και με την ελπίδα να λάβουν ευχάριστα νέα για την τύχη των ανθρώπων τους.

Επίσης, αδιευκρίνιστος αριθμός επιβατών επρόκειτο να συνεχίσει το ταξίδι του για το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα