«Ενθουσιάστηκε ο Λάμπρος με την ΑΕΚ»

17:32 1/8/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Λάμπρος Θαναηλάκης είναι γιος του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Θαναηλάκη. Ο πατέρας του λοιπόν, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει για το γιο του και να εξηγήσει με πάσα λεπτομέρεια ποιος είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ. Μιλώντας στις εφημερίδες ΦΩΣ και Espresso, ο Γιώργος Θαναηλάκης αποκάλυψε για πάντα για τον Λάμπρο, αλλά και πως ένοιωσε με τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Θαναηλάκης, ενώ στις συζητήσεις μετέχει και η σύζυγός του Βέρα.

«Η μαμά του η Τζέιν έτρεξε για όλα. Εμένα με βρήκε η μεταγραφή του στις διακοπές μου, εκείνη έκανε την «βρώμικη» δουλειά. Ευτυχώς ο Λάμπρος μου έμοιασε. Ξανθός και... αδύνατος! Καλά, εντάξει το παραδέχομαι. Πήρε από την αγγλίδα μητέρα του, την Τζέιν, που κατάγεται από το Μπάρνσλεϊ. Είναι φανερό πως έχει αγγλικό ταμπεραμέντο. Έχει και δύο ονόματα. Το αγγλικό του είναι Ντέιβιντ, το όνομα του παππού. Ελπίζω να πιάσει στην ΑΕΚ. Αν δεν πιάσει, θα τον στείλω στην Μπάρνσλεϊ όπου εκεί ο θείος του ο Τζακ είναι από τα πιο παλιά μέλη και υπάρχουν τα κονέ».

-Για την μέχρι τώρα πορεία του Λάμπρου: «Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες «Κόσμος». Έπειτα πήγε στον Εθνικό Αστέρα. Τον είχε εντοπίσει ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς (σ. σ.: σκάουτερ του Ολυμπιακού) και αυτός μας είπε ότι ο μικρός διαθέτει τα προσόντα για να εξελιχθεί στο ποδόσφαιρο. Μου είχε πει πως είναι μια πολύ καλή περίπτωση ο Λάμπρος. Ενδιαφέρθηκε τότε ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Παναθηναϊκός. Τελικά πήγαμε στον Παναθηναϊκό. Είχε δώσει τότε και λεφτά στον Αστέρα ο Παναθηναϊκός. Από τα 13 του λοιπόν ο Λάμπρος έμεινε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού για τέσσερα χρόνια και είχε καλή εξέλιξη. Συνέχεια μου μιλούσαν οι προπονητές του με καλά λόγια και συχνά ενδιαφερόντουσαν και ξένες ομάδες. Γενικά θυμάμαι, πάντα υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η σωματοδομή του τον βοηθούσε πολύ. Ψηλό παιδί, γρήγορος, πολύ αθλητικό κορμί, όλα αυτά έδιναν μεγάλο αβαντάζ για έναν σέντερ φορ. Έλεγες «αυτό το παιδί αν δουλευτεί σωστά θα παίξει μπάλα»... Έχει δοκιμαστεί στην Βαλένθια, στην Μονακό και στην Λίβερπουλ. Οι Αγγλοι μάλιστα τον είχαν σημειώσει και μας είχαν πει ότι θα ξανά μιλήσουμε για τον Λάμπρο. Επίσης είχαν ζητήσει να τον δοκιμάσουν η Σάντερλαντ και η Άντερλεχτ, αλλά δεν είχε προλάβει να πάει εκείνον τον καιρό, λόγω των υποχρεώσεών του με τον Παναθηναϊκό. Κάποια στιγμή μάλιστα είχε κάνει και εντύπωση στους ανθρώπους της Ρεάλ Μαδρίτης. Συγκεκριμένα πέρσι τον Απρίλιο, όταν η κάτω των 18 του Παναθηναϊκού έπαιξε με την Ρεάλ στο τουρνουά «Φέρενς Πούσκας» και την νίκησε 3-2. Τα πρώτα 2 γκολ του Παναθηναϊκού τα είχε βάλει ο Λάμπρος και μας μίλησαν τότε άνθρωποι της Ρεάλ με καλά λόγια, χωρίς βέβαια να γίνει στη συνέχεια κάποια άλλη προσέγγιση».

-Για το χαρακτήρα του Λάμπρου: «Είναι πολύ ώριμος για την ηλικία του. Και πολύ καλό παιδί. Χαμηλών τόνων, πεισματάρης, αλλά και προσγειωμένος». Σε εκείνο το σημείο της συζήτησης, παρενέβη η Βέρα, λέγοντας: «Ο Λάμπρος είναι πραγματικά γεννημένος αθλητής και ένα εξαιρετικό παιδί»! Με αφορμή την... συζυγική παρέμβαση, ο Γιώργος συμπλήρωσε: «Είναι πραγματικά πολύ πειθαρχημένος αθλητής. Αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο. Για να καταλάβεις, αυτές τις μέρες που παιζόταν το που θα συνεχίσει την καριέρα του, δεν ήθελε να μένει απροπόνητος και πήγαινε κάθε μέρα στο ΟΑΚΑ και έκανε προπονήσεις μαζί με έναν γυμναστή για να μην μένει πίσω σε φυσική κατάσταση».

-Για το αν μαλώνει το γιό του: «Φυσικά και υπάρχουν στιγμές που θα τον μαλώσω», ήρθε να διαψεύσει κατηγορηματικά η Βέρα: «Ποτέ. Δεν πρέπει να τον έχει μαλώσει ούτε μία φορά, ούτε χατήρι δεν του έχει χαλάσει».

-Για κάποιες λεπτομέρειες για τη ζωή του Λάμπρου: «Του αρέσει πολύ η μουσική. Τα μοντέρνα, R&Bκαι τέτοιο στιλ μουσικής. Κάνει μάλιστα και μόνος του μίξεις. Έχει μεγάλη τρέλα με την μουσική. Επίσης του αρέσει το καλό ντύσιμο, ασχολείται πολύ! Και τα αυτοκίνητα του αρέσουν. Και τώρα που θα έχει προπονήσεις στα Σπάτα, μάλλον θα χρειαστεί το πρώτο του... Ας πάρει βέβαια πρώτα με το καλό σε λίγους μήνες το δίπλωμα. Τώρα μένει με την μητέρα του στην Καισαριανή και με τον μικρό του αδερφό τον Αλέξανδρο που είναι 14 χρονών. Εκείνος προτίμησε το μπάσκετ. Παίζει στην Νήαρ Ηστ. Αγαπημένο νούμερο του Λάμπρου είναι το "23". Λόγω... Μπέκαμ φυσικά αν και προσφάτως δήλωσε θαυμαστής του Καβάνι και του Τόρες. Στην Παιανία πάντως τον φώναζαν "Κράουτς". Εμένα μου θυμίζει στο στιλ του και τον Μάριο Γκόμεζ ή τον Γιορέντες. Είναι πολύ αδύνατος. Έχει ποσοστό λίπους μόλις 3,5%. "Φάε και τίποτε αγόρι μου, πιο στεγνός άνθρωπος από εσένα δεν υπάρχει", του λέω συνέχεια».

-Για τη συμβουλή που έδωσε στο γιο του: «Να συνεχίσει να δουλεύει όπως δούλευε. Να μην ακούει τριγύρω του τι λένε και τι γράφουνε. Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ τον ενθουσίασε. Πιστεύει πως θα έχει ευκαιρίες. Τον ενδιαφέρει να παίζει. Και χάρηκε επίσης επειδή θα βγάζει και τα πρώτα του χρήματα. Ήθελε να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του. Να μην γίνεται «βάρος». Ήθελε να ανεξαρτητοποιηθεί. Είναι πάρα πολύ ώριμο παιδί».

Keywords
Τυχαία Θέματα