Ένας διαφορετικός Πετρόπουλος

15:29 14/1/2013 - Πηγή: AEK365

Το πρόσωπο των ημερών είναι για την ΑΕΚ ο Αντώνης Πετρόπουλος... Ο φορ της Ένωσης παραχώρησε συνέντευξη στην "Ελευθεροτυπία", μιλώντας πιο... άνετα, πιο χαλαρά, πιο ανθρώπινα. Το γκολ που πέτυχε επί της Ξάνθης είναι το βασικό αντικείμενο της κουβέντας, όμως αναφέρεται για την εκκλησία και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή του, αλλά και γιατί επέλεξε να φοράει το ''33'' στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά ο Πετρόπουλος δήλωσε:

-Αντώνη, πως ήταν το βράδυ σου μετά το πρώτο γκολ; Έτρεξες να το δεις ξανά σε βίντεο;

«Όχι, όχι, νορμάλ πράγματα. Εντάξει ένιωθα πολύ όμορφα, γιατί έβαλα το γκολ και κέρδισε η ομάδα. Και αυτό είναι που προέχει. Νίκες για να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο. Προτιμώ στο βίντεο να βλέπω τα λάθη μου, τις κινήσεις που κάνω και τι να αλλάξω και όχι τα γκολ που βάζω.»

-Ναι αλλά τη διαφορά την κάνουν τα γκολ...

«Κι όμως την ίδια χαρά θα νιώσω αν δώσω την πάσα για το γκολ. Σημασία έχει να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Όσο για τα γκολ, όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται. Με την Ξάνθη, χάθηκε το εύκολο, μπήκε το δύσκολο.»

-Ο πρώτος που σε πήρε στο τηλέφωνο για να σε συγχαρεί;

«Οι γονείς μου... Η ανιψιά μου. Γενικώς κρατάω χαμηλούς τόνους. Δεν μ" αρέσουν οι θριαμβολογίες, τα μεγάλα λόγια.»

-Το αφιερώνεις κάπου;

«Ιδιαίτερα όχι κάπου. Στην οικογένεια μου, ας πούμε. Πάνω απ" όλα να έχω την υγειά μου. Και επειδή πιστεύω πολύ στον Θεό, με την βοήθεια του Θεού, να τα καταφέρω.»

-Να υποθέσω ότι δεν πρόλαβες να πας στην εκκλησία, την Κυριακή το πρωί...

«Πήγα, πήγα πρωί. ...Εδώ στη γειτονιά στο Φάληρο, στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα. Ένα κεράκι πάντα το ανάβω τις Κυριακές. Και μετά προπόνηση.»

-Έχεις βάλει κάπου τον πήχη για φέτος; Με πόσα γκολ θα είσαι ικανοποιημένος;

«Όχι, φυσικά. Δεν κάνω τέτοιες σκέψεις. Δεν έχει σημασία ποιός θα βάλει τα γκολ. Το ξέρω, εγώ παίζω στην επίθεση, αλλά σκεφτόμαστε συλλογικά. Η ομάδα να κερδίζει, να φεύγει το άγχος και δεν παίζει ρόλο ποιός θα σκοράρει.»

ΑΕΚ όμως για να επιζήσει έχει ανάγκη τα γκολ του σέντερ φορ της...

«Η ΑΕΚ θέλει γκολ και γι" αυτό θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Παίζουμε για την επιβίωση. Το ένιωσα αυτό, δεύτερη χρονιά με το Αιγάλεω, ξέρω πως είναι να κινδυνεύει μια ομάδα.»

-Σ' άρεσε ο τρόπος που παίξατε;

«Νομίζω κάναμε καλή προσπάθεεια. Ασκήσαμε πίεση, φτιάξαμε ευκαιρίες. Μπορεί να έπαιξε ρόλο και η αλλαγή συστήματος, ο «ρόμβος». Πάντως και στην Τρίπολη είχαμε κάνει στο πρώτο ημίωρο καλό παιχνίδι.»

-Επειδή το ριπλέι δεν μας διαφωτίζει, έκανες χέρι στο γκολ του Φούντα που ακυρώθηκε;

«Το χέρι μου ήταν κολλημένο. Βρήκε λίγο σώμα, λίγο χέρι. Ήταν στην κρίση του διαιτητή. Εγώ νομίζω πως θα "πρεπε να το θεωρήσει ακούσιο.»

-Ο αριθμός φανέλας, το 33, πως προέκυψε;

«Το φορούσα και στο Κερατσίνι πριν από χρόνια. Για μένα συμβολίζει τα χρόνια του Χριστού, τη θυσία του. Το φορούσε επίσης ο Λυμπερόπουλος που πάντα θαύμαζα. Όχι μόνο για το ταλέντο του, αλλά και για τον σεμνό του χαρακτήρα.»

Keywords
Τυχαία Θέματα