Κυργιάκο αλάνι...

Κάποιοι ήδη βλέπουν εφιάλτες με τον Τζιμπρίλ Σισέ και τον Σωτήρη Κυργιάκο με Τριφύλλι στην καρδιά! Όχι απαραίτητα Ολυμπιακοί... Ο Ar1stot3lis ψηφίζει «μέχρι τα μπούνια» υπέρ της επιστροφής του «Χαιλάντερ» στον Παναθηναϊκό!
Τις τελευταίες ώρες κάποια δημοσιεύματα φέρουν τον Παναθηναϊκό να ενδιαφέρεται για τον Σωτήρη Κυργιάκο και τον πρώην ποδοσφαιριστή του Τριφυλλιού να είναι θετικός στην προοπτική επιστροφής του στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο γνωστός δημοσιογράφος-εκδότης της εφημερίδας
που πουλάει 400 φύλλα σε Αθήνα-Πειραιά (στον Πειραιά σίγουρα πουλάει περισσότερα λόγω γειτνίασης σε πεποιθήσεις), ήδη βγάζει φλύκταινες στην ιδέα να αγωνίζονται συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Σωτήρης Κυργιάκος!

Κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού παρόλα αυτά δεν επιθυμούν την επιστροφή του «Χαϊλάντερ» στην ομάδα λόγω της δικαστικής διαμάχης του 33χρονου στόπερ όταν εκείνος πήρε μεταγραφή για τη Ρέιντζερς ενώ κάποιοι άλλοι δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν, ενθυμούμενοι το πόσο έντονα πανηγύρισε με τη φανέλα της ΑΕΚ νίκη επί του Παναθηναϊκού, όταν την περίοδο 2008-09 μάζεψε επιδεικτικά τους συμπαίκτες του να πανηγυρίσουν υπέρ του δέοντος τη νίκη του «δικεφάλου» απέναντι στο Τριφύλλι. Κάτι που δεν έκανε ποτέ για παράδειγμα ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Η αλήθεια όμως είναι πως ο Σωτήρης Κυργιάκος ποτέ δεν είχε πρόβλημα με το σύλλογο και τον κόσμο. Το πρόβλημα του άκουγε στο όνομα «διοίκηση Βαρδινογιάννη» και μόνο. Απλά!

Ο Σωτήρης Κυργιάκος είναι παιδί του Παναθηναϊκού και όσοι έχουν κατά καιρούς μιλήσει μαζί του off the record γνωρίζουν πως πάντα έρρεε «πράσινο» αίμα στις φλέβες του. Η αντιμετώπιση της διοίκησης στο πρόσωπο του τον είχε «μπολιάσει» σε τέτοιο βαθμό που εκείνη τη βραδιά υπερέβη τα εσκαμμένα. Η συμπεριφορά του πηγάζει αποκλειστικά από την αντιπάθεια που έτρεφε για την διοίκηση, εκείνη που διέλυσε ομάδες, που εξευτέλισε ποδοσφαιριστές και που πάντα φρόντιζε να διαλύει ο,τιδήποτε μύριζε έντονα Τριφύλλι. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο ελαφρυντικό, το οποίο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε.

Ας θυμηθούν όλοι, όταν επί πολυμετοχικότητας είχε έρθει ξανά στο προσκήνιο το όνομα του Κυργιάκου, ποιος ήταν εκείνος που έθεσε βέτο, ζητώντας να μην πραγματοποιηθεί η μεταγραφή, την οποία παρεμπιπτόντως επιθυμούσαν διακαώς ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Νικόλας Πατέρας.

Η απέχθεια των ανθρώπων, οι οποίοι πρόσκεινται ιδεολογικά στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, για τον Σωτήρη Κυργιάκο και δη του, φέροντα παρατσούκλι ραβδωτού σιροπιαστού γλυκίσματος, δημοσιογράφου, δεν ξέρουμε εάν είναι αρκετή για να απενοχοποιήσει τον Σωτήρη Κυργιάκο στα μάτια πολλών οπαδών του Τριφυλλιού, από μόνη της όμως αποτελεί σοβαρό λόγο, ακόμα και οι πλέον αρνητικοί στο ενδεχόμενο αυτό, να αλλάξουν γνώμη. Και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως στον Παναθηναϊκό υπάρχει μία μεγάλη σταθερά και η οποία επιτάσσει πως «εάν δεν θέλει κάτι ο Κω-Γκο τότε αυτό από μόνο του κατατάσσεται σε αυτά που αποτελούν το καλό του Παναθηναϊκού, αντιθέτως, εάν ο Κω-Γκο επιθυμεί κάτι, τότε η πραγματοποίηση του εναντιώνεται στο Παναθηναϊκό συμφέρον».

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Σωτήρης Κυργιάκος σαφώς δεν έχει καμία σχέση σε αξία και εμπειρία με τους ήδη υπάρχοντες αμυντικούς του Τριφυλλιού. Εάν τελικά ευσταθούν τα σενάρια επιστροφής του, η παρουσία του θα είναι υπερπολύτιμη και το «πράσινο» κέντρο της άμυνας θα δυναμώσει αρκετά. Εκτός από τα παραπάνω, απαραίτητος βέβαια είναι και ο «τσαμπουκάς», στοιχείο το οποίο περισσεύει στον Σωτήρη και λείπει από τον Παναθηναϊκό. Κάτι που «γουστάρει» πολύ και ο κόσμος, που έχει κουραστεί από μαλθακούς και «φιλότιμους» αμυντικούς.

Μπορεί πράγματι να μην βρίσκεται στην ιδανική αγωνιστική κατάσταση, λόγω της πολύμηνης απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους, αμφιβάλει όμως κανείς πως ακόμα και έτσι δεν είναι κλάσεις ανώτερος από τους στόπερ που έχει τώρα το «πράσινο» ρόστερ;

Υ.Γ. Όσο για αυτούς που πολεμούν την επιστροφή του Σισέ στον Παναθηναϊκό με την πρόφαση πως τα 700 χιλιάρικα είναι πολλά, την ώρα που κανένας από αυτούς δεν ασχολήθηκε με τα 700 χιλιάρικα που έπαιρνε ένας άλλος ποδοσφαιριστής με όχι και τόσο θετική -βάσει των αμοιβών του- προσφορά στην ομάδα, η απάντηση που τους αξίζει είναι η εξής: «Καλύτερα επτακόσια για τον Τζιμπρίλ Σισέ, παρά ένα-διακόσια για Βύντρα και Τοτσέ».
Ή αλλιώς... «ξυδάκι»!

Αr1stot3lis
Keywords
Αναζητήσεις
σωτήρης κυργιάκος, σωτηρης κυργιακος παναθηναικος
Τυχαία Θέματα