Εν ψυχρώ δολοφονία εγκύου στα οδοφράγματα της Βενεζουέλας

10:47 25/3/2014 - Πηγή: AEK365

Σοκ προκαλεί στη Βενεζουέλα η δολοφονία μιας 28χρονης εγκύου από πυροβολισμούς στα οδοφράγματα της πόλης Λος Τέκες, νότια του Καράκας. Πλέον, οι νεκροί από στις διαδηλώσεις υπολογίζονται στους 36 από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Η 28χρονη Μαρία Ουρκιόλα, καθηγήτρια νοηματικής, και ο σύζυγός της επέστρεφαν στο σπίτι τους με λεωφορείο, το οποίο αναγκάστηκε να σταματήσει την πορεία του, λόγω των οδοφραγμάτων που είχαν τοποθετήσει οι διαδηλωτές.

Οι επιβάτες κατέβηκαν και η 28χρονη προσπάθησε να διασχίσει τα οδοφράγματα.

Τότε εμφανίστηκε ένα φορτηγάκι. Από το εσωτερικό του ακούστηκαν έως και 14 πυροβολισμοί, σύμφωνα με μάρτυρες. Μία από τις σφαίρες βρήκε την άτυχη κοπέλα στο κεφάλι. Ένα ακόμα άτομο τραυματίστηκε.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οχήματα όπως το συγκεκριμένο εμφανίζονταν συχνά στα σημεία των οδοφραγμάτων με στόχο να τρομάξουν τους διαδηλωτές.

Κατά την εφημερίδα El Nacional του Καράκας, ήταν η δεύτερη επίθεση με όπλα στο συγκεκριμένο σημείο τις τελευταίες δέκα μέρες.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ελίας Χάουα έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι για τη δολοφονία της 28χρονης ευθύνεται η Αντιπολίτευση που ελέγχει την πολιτεία Μιράντα, στην οποία ανήκει η πόλη. Αλλά και ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος προέρχεται από το κυβερνών κόμμα, κατηγόρησε την Αντιπολίτευση για το περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα