Ελληνικές εταιρείες απαιτούν αυξήσεις στα προϊόντα τους!

17:13 18/5/2012 - Πηγή: AEK365

Σε άλλο κόσμο φαίνεται ότι ζουν κάποιες εταιρείες-κολοσσοί, παρά το γεγονός ότι κινούνται χρόνια στην Ελλάδα και ο Έλληνας πολίτης έχει συμβάλλει στην ευημερία τους μέσα από την αγορά των προϊόντων τους στα σουπερ μάρκετ. Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός πως σε κάποιες από αυτές ιδιοκτήτες είναι Έλληνες! Οι εταιρείες αυτές φέρεται να απαιτούν επιτακτικά αυξήσεις σε προϊόντα τους που πωλούνται στην λιανική τη στιγμή που το εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών

μειώνεται καθημερινά.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, εταιρείες όπως αυτές της οικογένειας Φιλίππου, Elbisco (του Κυριάκου και του εφοπλιστή Κουμάνταρου) και ΦΑΓΕ (των Γιάννη και Kυριάκου Φιλίππου) απαιτούν από το λιανεμπόριο αυξήσεις της τάξης του 15%!

Οι αυξήσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες καθώς οι εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε μείωση του εργατικού τους κόστους με απολύσεις και περικοπές.

Παράλληλα και διεθνείς εταιρείες, όπως η Coca Cola 3E απαιτεί αυξήσεις κατά 5% περίπου.

Οι εταιρείες αυτές προβάλλουν ως δικαιολογία τη συνεχή αύξηση του κόστους στην παραγωγή λόγω των φόρων που έχουν επιβληθεί σε όλη την «αλυσίδα». Ωστόσο είναι αδιανόητο κάποιος να ζητάει αυξήσεις σε ήδη πρώτης ανάγκης, όπως το γάλα, τη στιγμή που η μέση ελληνική οικογένεια αδυνατεί να αγοράσει ακόμα και τα βασικά είδη. Ακόμα πιο τραγικό είναι πως αυξήσεις, και μάλιστα πολύ μεγάλες, ζητούν ελληνικές εταιρείες.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο μισθός του εργαζόμενου έχει πέσει κατά 23% μέσο όρο ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει ακόμα και το 30%.

Keywords
Τυχαία Θέματα