Έληξε η κατάληψη στη Νομική

16:57 18/3/2015 - Πηγή: AEK365

Εληξε πριν από λίγο η κατάληψη στη Νομική, καθώς ύστερα από πέντε ημέρες αποχώρησαν από το κτίριο οι καταληψίες-αντιεξουσιαστές. Tο κτήριο τελούσε υπό κατάληψη από την περασμένη Παρασκευή όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στο χώρο. Αίτημα των καταληδιών η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και η κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ.

Nωρίτερα, ωστόσο ο Πρύτανης Θάνος Δημόπουλος, μαζί με ομάδα φοιτητών, προσπάθησαν να έρθουν σε διαπραγματεύσεις με τους καταληψίες, προκειμένου να γίνει ομαλά η εκκένωση του κτιρίου και πλέον οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποχωρήσει

ενώ οι καταληψίες μαζί με "αλληλέγγυους" αναμένεται να αποχωρήσουν σταδιακά από το κτήριο της Νομικής και να κατευθυνθούν προς τα Εξάρχεια.

Σημειώνεται πως έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη κατ' αγνώστων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για βανδαλισμούς, ενώ μήνυση για διακεκριμένες φθορές έχει καταθέσει και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος, ζητώντας ουσιαστικά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα