Ελεύθερος ο φερόμενος εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Μουμπάι

20:39 10/4/2015 - Πηγή: AEK365

Ελεύθερος αφέθηκε στο Πακιστάν ο άνδρας που πιστεύεται πως είναι ο εγκέφαλος πίσω από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μουμπάι της Ινδίας, το 2008, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 166 ανθρώπους.

Ο Ζακιούρ Ρεχμάν Λακχβί εκτιμάται πως είναι ο σχεδιαστής των επιχειρήσεων της Λασκάρ-ε-Ταΐμπα, της οργάνωσης που θεωρείται υπεύθυνη για το μακελειό.

Η αποφυλάκιση του κ. Λακβί είχε διαταχθεί από την πακιστανική Δικαιοσύνη για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, μετά από καταγγελίες των συνηγόρων του πως κρατείται παράνομα. Ωστόσο, παρέμενε υπό κράτηση μετά από

διεθνή κατακραυγή, έως ότου την Πέμπτη πακιστανικό δικαστήριο ζήτησε εκ νέου την απελευθέρωσή του.

Ο κ. Λακβί παραμένει κατηγορούμενος - μαζί με έξι συντρόφους του - για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2008, όμως η δίκη δεν έχει ακόμα αρχίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ακόμα και υπό κράτηση ο κ. Λακχβί απολάμβανε άνετες συνθήκες ζωής και παρέμενε σε επαφές με άλλα μέλη της Λασκάρ-ε-Ταΐμπα.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, αυτή είναι συνηθισμένη πρακτική από μέρος των πακιστανικών Αρχών που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν υπόδικους αντάρτες στο μέλλον.

Πηγή:skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα