«Ελάτε να συμμετάσχετε στην γιορτή»

23:22 29/1/2012 - Πηγή: AEK365

Η Γέλενα Μιγιάτοβις μίλησε για το All Star Day γυναικών της Λευκάδας, για το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ, για την ομάδα της το Ανατόλια, αλλά και για πολλά αλλά. Αναλυτικά η συνέντευξη της Μιγιάτοβιτς:

Για ποιο λόγο επέλεξες το βόλεϊ;
Όταν ήμουν 13 ετών ένας προπονητής επισκέφθηκε το σχολείο μας. Μας προσκάλεσε να κάνουμε προπόνηση στο βόλλευ. Επέλεξε 3 κορίτσια από τα 200 που περάσαμε μια διαδικασία με αρκετούς ελέγχους και τσεκαρίσματα, Τότε ήταν και η πρώτη φορά που άκουσα για το βόλλευ. Τότε αυτή η επιλογή

ήταν κίνητρο για μένα. Με τον καιρό, και με εξάσκηση έμαθα περισσότερα για το βόλλευ, και το ερωτεύτηκα. Τελικά η αλήθεια είναι πως το βόλλευ διάλεξε εμένα.

Πότε άρχισες να βλέπεις το βόλεϊ επαγγελματικά;
Τέλειωσα το λύκειο στα 19 μου, και πήρα υποτροφία να παίξω στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Δεν πληρώθηκα αλλά το δίδακτρα του σχολείο και διαμονή ήταν πληρωμένα, οπότε ένιωσα την υποχρέωση να κερδίσω κάποια χρήματα. Όταν τελείωσα και πήρα το πτυχίο μου συνέχισα να παίζω επαγγελματικά στην Ευρώπη. Σίγουρα ως επαγγελματίας αθλήτρια ένιωσα πολύ μεγαλύτερη πίεση όταν ήμουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής γιατί πλέον ήταν επάγγελμά μου.

Για ποιο λόγο επέλεξες να έρθεις στο Ανατόλια;
Ήταν ένας συνδυασμός από προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Είχα διάφορες επιλογές για ομάδες αλλά προτίμησα να παίξω στην Ελλάδα μιας και ο φίλος μου ζει εδώ. Πριν 2 χρόνια είχα αγωνιστεί στο Ανατόλια και γνώριζα τις κοπέλες και τους ανθρώπους της ομάδας με τους οποίους είχα μια πολύ καλή σχέση. Οπότε ήρθα στην ομάδα, μιας και είναι νεανική ομάδα, με προοπτική και ήθελα να είμαι μέλος της.

Είχες προτάσεις από άλλες ομάδες;
Είχα προτάσεις από Ρουμανία, Γερμανία, Γαλλία, αλλά από τη στιγμή που το Ανατόλια επικοινώνησε μαζί μου , δε το σκέφτηκα πολύ και απάντησα θετικά για τους λόγους που προανέφερα.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας, αλλά και οι προσωπικοί σου;
Αυτή τη σεζόν ο στόχος μας είναι να πλασαριστούμε στην 6άδα και πιστεύω είχαμε την ομάδα να είμαστε εκεί. Δυστυχώς κάναμε λάθη και χάσαμε κάποια ματς, πληρώνοντας τα λάθη μας χωρίς να πετύχουμε το στόχο μας. Ωστόσο, έχουμε μια νέα ομάδα, με καινούργιες αθλήτριες και παίρνει χρόνο να δέσει το σύνολο. Εκ μέρους μου περιμένω να κάνω το καλύτερο δυνατό και να βοηθήσω την ομάδα μου τα μέγιστα και να δείξουμε πόσο καλό βόλλευ μπορούμε να παίξουμε και να αποδείξουμε ότι αξίζουμε.

Πώς βλέπεις την κατάσταση γενικότερα στο γυναικείο βόλεϊ στην Ελλάδα;
Κατά τη γνώμη μου το Ελληνικό Βόλλευ βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης. Είναι χρονοβόρα διαδικασία αλλά πιστεύω με τα νέα ταλέντα και τη σκληρή δουλειά η Ελλάδα μπορεί να βρει τον παλιό της ανταγωνιστικό εαυτό.

Πιστεύεις ότι έχουν δίκιο όσοι θεωρούν ότι η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα;
Στον αθλητισμό ποτέ μη λες ποτέ. Αλλά πιστεύω και γω πως η ΑΕΚ έχει τις περισσότερες πιθανότητα να κερδίσει το πρωτάθλημα. Είναι πολύ καλή ομάδα, αποτελού
Keywords
Τυχαία Θέματα