Εγχείριση ανοιχτής καρδιάς σε νεογέννητο!

20:00 28/11/2011 - Πηγή: AEK365

Στα μισά της κύησης η νέα μητέρα Σόφι Ντρινγκ ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι το παιδί της έπασχε από μια σπάνια ασθένεια δυσπλασίας της καρδιάς που προσβάλει ένα στα 5.000 βρέφη. Οι γιατροί της πρόσφεραν τρεις εναλλακτικές: είτε να κάνει έκτρωση, είτε να γεννήσει το μωρό και να το δει να πεθαίνει, είτε να το υποβάλλει αμέσως σε εγχειρίσεις.

Η Σόφι μην μπορώντας να πάρει την απόφαση για διακοπή της κύησης αποφάσισε να γεννήσει τον μικρό Τόμπι. Όταν το μωρό γεννήθηκε το Σεπτέμβριο μετά από 39 εβδομάδες κύησης,

αμέσως χωρίστηκε απο τη μητέρα του και μεταφέρθηκε σε καρδιολογικό νοσοκομείο, όπου 22 ώρες αφού είχε γεννηθεί υποβλήθηκε σε μια πολύ δύσκολη εγχείριση ανοιχτής καρδιάς.

Σήμερα, ο μικρός Τόμπι χάρη στην απόφαση της μητέρας του είναι ζωντανός και μπόρεσε να επιστρέψει σπίτι, αν και λίγο μετά τα Χριστούγεννα θα υποβληθή ξανά σε εγχείριση όταν θα αρχίσει να περπατά.

Ο Τόμπι όταν μεγαλώσει θα χρειαστεί πιθανότατα μεταμόσχευση καρδιάς, αλλά όπως λέει η μητέρα του το σημαντικό είναι ότι τώρα είναι ζωντανός και καλά.

Ο Τόμπι είναι το μικρότερο παιδί που εγχειρίζεται στην Βρετανία και ένα από τα μικρότερα στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα