Ευχή Άνθιμου να τα «βρουν» οι πολιτικοί

15:50 6/11/2011 - Πηγή: AEK365

Για την κρίσιμη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μίλησε στο σημερινό του κήρυγμα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ευχόμενος να τα βρουν οι πολιτικοί αρχηγοί για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας καθώς δεν θα πρέπει να βγούμε από το ευρώ.

«Είναι απολύτως ανάγκη να εξασφαλίσουμε την εθνική ενότητα του πολιτικού

κόσμου για χάρη της Πατρίδος μας», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Και επειδή το κύριο βάρος της ευθύνης για την εθνική ενότητα πίπτει στους ώμους του Αρχηγού του Κυβερνώντος κόμματος και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, οι αρχηγοί των λοιπών εν τη Βουλή κομμάτων είναι αναμενόμενο ότι θα συμβάλουν αποφασιστικά για την συγκρότηση της μίας προ των εκλογών Κυβερνήσεως υπό νέο Πρωθυπουργό.

»Είναι απολύτως ανάγκη να εξασφαλίσουμε την εθνική ενότητα του πολιτικού κόσμου για χάρη της Πατρίδος μας που αναμένει να την αποκαταστήσουμε και να την ενδυναμώσουμε για να εξέλθει δυνατή και αξιοπρεπής από τον θάλαμο της νοσηλείας της», δήλωσε.

Ο κ. Άνθιμος στάθηκε εντελώς αντίθετος με όσους θέλουν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ και την ΕΕ:

«Λένε μερικοί, εύκολα, να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η θέση μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οποία έγραψα ειδικό κείμενο σε εισήγησή μου στην Εκκλησία της Ελλάδος το 1979, προβλέποντας τι είναι δυνατό να συμβεί, από τότε. Αυτή η θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι εύκολο να πούμε ότι να φύγουμε. Και σας θέτω το εξής επιχείρημα. Όταν μια χώρα όπως η Τουρκία, αγωνίζεται με πείσμα εδώ και χρόνια, και εξακολουθεί να προσπαθεί να μπει, για να αρχίσει η διαδικασία ώστε να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και όταν μικρά κράτη, βαλκανικά, όπως και τα Σκόπια, αγωνίζονται και προσπαθούν και αποπειρώνται να κάνουν χρήση πολλών προσώπων που θα επηρέαζαν για να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνουν όλους αυτούς τους αγώνες, εμείς μετά τόσα χρόνια θα πούμε να φύγουμε από την Ένωση; Για να πάμε πούμε;», διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα