Έχουν ξεφύγει οι Σκοπιανοί

08:52 16/3/2012 - Πηγή: AEK365

Πρόσφατα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα protothema.gr, το φιλοκυβερνητικό αγγλόφωνο πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων MINA, δημοσίευσε άρθρο του... Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη, που ζει και εργάζεται μόνιμα στα Σκόπια και υπερασπίζεται με σθένος και πάθος τις θέσεις της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται πως ο πρόεδρος της Βουλής

κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, ο διεθνής άσος της ΑΕΚ Τραϊανός Δέλλας, ο βουλευτής Ημαθίας Αγγελος Τόλκας, ο πρώην υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής κ.ά. αποκαλούνται "γραικομάνοι" και "γενίτσαροι", που απαρνήθηκαν την εθνική τους καταγωγή.

Συγκεκριμένα για τον Δέλλα το άρθρο αναφέρει πως το πραγματικό του επίθετο είναι "Nedelkov" ενώ για τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο γράφει "Οι Έλληνες άλλαξαν μόνο το τελευταίο γράμμα του επωνύμου του (Petchalnikov) για να το μετατρέψουν σε ελληνικό". Όσο για τον πρώην υπουργό, Στέλιο Παπαθεμελή, το δημοσίευμα τον χαρακτηρίζει ως "τον πλέον κορυφαίο γεννίτσαρο" αλλά και "Εθνικά Μακεδόνα".
Καυστικό ήταν το σχόλιο του Τραϊανού Δέλλα στο "ΘΕΜΑ", για τα όσα ισχυρίζονται οι Σκοπιανοί. Όπως είπε ο άσος της ΑΕΚ: "Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει. Δημιουργούν συνεχώς θέματα για να είναι στο επίκεντρο και να ασχολούμαστε μαζί τους". Παράλληλα, ο "Κολοσσός" υπενθύμισε την απάντηση που είχε δώσει σε ερώτηση Σκοπιανού δημοσιογράφου το 2003, όταν βρέθηκε με τη Ρόμα σε αγώνα με τη Βάρνταρ στα Σκόπια, στο πλαίσιο του Κυπέλλου UEFA "Ξέρω μία Μακεδονία και αυτή είναι ελληνική", είχε δηλώσει.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού SITEL που υποστήριξε ότι επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα είναι "Μακεντόνετς", δηλαδή Σκοπιανοί. "Όλοι έχουν ελληνικά ονόματα και επώνυμα αλλά είναι μακεδονικής προέλευσης και μιλούν τη σλαβική γλώσσα", ανέφερε το προκλητικό ρεπορτάζ, κάνοντας λόγο για τους βουλευτές Θεόδωρο Παραστατίδη (Κιλκίς), Γιώργο Φραγγίδη (Κιλκίς), Μάρκο Μπόλαρη (Σερρών), Μιχάλη Τζελέπη (Σερρών) και Χρήστο Αηδόνη (Δράμα).

Keywords
Τυχαία Θέματα