Έχουν καεί σπίτια στον Μαραθώνα

16:22 5/8/2013 - Πηγή: AEK365

Σε ύφεση βρίσκεται λίγη ώρα μετά τις 16:00 μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12:18 το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά βρίσκεται στον οικισμό της Αύρας, ο οποίος εκκενώθηκε νωρίτερα για προληπτικούς λόγους. Οι φλόγες, ωστόσο, πέρασαν μέσα στον οικισμό και «έγλειψαν» αυλές, ενώ ήδη έχουν καεί τρία σπίτια και σε πολλά άλλα έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές. Τα δύο από τα σπίτια που κάηκαν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και το ένα μερικώς και βρίσκονται στις

οδούς Φαιάκων, Φωκίδος και Σποράδων.

Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι με κουβάδες και λάστιχα, προσπαθούσαν, όπως μπορούν, να σώσουν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται ακόμη στο σημείο και δίνουν μάχη με τις φλόγες, ώστε να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς και να μη φτάσει σε άλλα σπίτια. Η κατάσταση στην περιοχή είναι αποπνικτική και πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό.
Επί τόπου επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 οχήματα της Πυροσβεστικής και 15 οχήματα ΟΤΑ. Από αέρος συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Στο Μαραθώνα μετέβη επίσης και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ). Να σημειωθεί πως πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν τζιπ του λιμενικού έπεσε επάνω σε κολώνα της ΔΕΗ.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ προβλήματα προκαλούν και οι συχνές αλλαγές της κατεύθυνσής τους.

Σημειώνεται, ακόμη, πως το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο της φωτιάς είναι άλλο ένα πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες.
Το protothema.gr, επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μαραθώνα, κ. Ιορδάνη Λουίζο, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για βοήθεια.

«Οι ζημιές στον οικισμό της Αύρας είναι μεγάλες. Έχουν καεί πάνω από 15 σπίτια», είπε ο κ. Λουίζος στο protothema.gr.

«Οι πληροφορίες μου, μού λένε ότι η φωτιά ξεκίνησε έπειτα από τροχαίο όταν αυτοκίνητο του λιμενικού έπεσε σε στύλο της ΔΕΗ και σημειώθηκε μικρή έκρηξη», πρόσθεσε, γεγονός που δείχνει πως μάλλον δεν πρόκειται για εμπρησμό.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα