Έχασε το δρόμο στο Δασάκι η Ανόρθωση

20:33 2/3/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΠΡΟΥ 23η αγωνιστική

Εθνικός Άχνας-Ανόρθωση 2-2
(45+2' Σκούλιτς, 68' Κενμόκνε/ 57', 76' Ιτζχάκι)
Γήπεδο: Δασάκι

Δυο βαθμούς άφησε στο Δασάκι η πρωτοπόρος Ανόρθωση καθώς έμεινε στο 2-2 κόντρα στον Εθνικό Άχνας. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Σκούλιτς αλλά στο 57ο λεπτό η Ανόρθωση απάντησε όταν από κόρνερ του Σπαντάτσιο, ο Ιτζχάκι με κοντινό πλασέ ισοφάρισε. Ο Εθνικός Άχνας

δεν το έβαλε κάτω και πήρε ξανά προβάδισμα στο 68ο λεπτό με τον Κενμόκνε αλλά και πάλι ο Ιτζχάκι έδωσε την λύση για την Ανόρθωση καθώς στο 76ο λεπτό με κεφαλιά έκανε το 2-2. Ωστόσο στις καθυστερήσεις ο Εθνικός θα μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς αν το σουτ του Μαχράντζε δεν έβρισκε στο δοκάρι.

Εθνικός (Νίκος Κολομπούρδας): Μάλαρτζ, Μαχράντζε, Σίμοφ, Ρισπ (67' Πογιατζής), Ηλία, Σκούλιτς, Σίλας, Βαττής (87' Πέντα), Αουρέλιο, Παϊσάο, Κόντε (61' Κενμόκνε).

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Βαλβέρδε, Ντουάρτε, Άντιτς, Ίλιτς, Γκάλαμαζ, Σκοπελίτης (63' Κάλβο), Αλέξα, Σπαντάτσιο, Λαβόρδε, Ιτζχάκι, Ρέζεκ (72' Οκκάς).

Ομόνοια-Απόλλων 2-1
(9' Χριστοφή, 45+2' Ατράντε/ 53' Σολάρι)
Γήπεδο: ΓΣΠ

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την Ομόνοια του Τόνι Σαβέφσκι που επικράτησε του Απόλλωνα με 2-1 και παρέμεινε στην τέταρτη θέση. Αντίθετα ο Απόλλων Λεμεσού απομακρύνθηκε και άλλο από την πρώτη τετράδα.
Μόλις στο 9ο λεπτό, ο Χριστοφή επωφελήθηκε από το γλίστριμα του Βασιλείου και με δυνατό βολέ έκανε το 1-0 για την Ομόνοια. Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με κεφαλιά του Ατράντε αλλά στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 57ο λεπτό ο Απόλλων Λεμεσού μπήκε ξανά στο παιχνίδι με κεφαλιά του Σολάρι. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να πετύχουν και άλλο γκολ και έτσι η Ομόνοια πήρε ακόμα μια σημαντική νίκη.

Ομόνοια (Τόνι Σαβέφσκι): Μορέϊρα, Κυριάκου (84' Σπούγκιν), Σκαραμοτζίνο, Αλαμπί, Ατράντε, Σοάρες, Λεάντρο, Ασίς, Εφραίμ (90' Ντάνιελσον), Χριστοφή, Αντρέ Άλβες (83' Πέντα).
Απόλλων (Νίκκι Παπαβασιλείου): Βάλε, Λόπες, Χαραλάμπους, Μαρκόσκι, Βασιλείου (90' Σουάνης), Καρντόσο (46' Γκαρσία), Χαμτανί, θεοδωρίδης, Παπουλής, Σούρτου (78' Κωνσταντίνου), Σολάρι.

Νέα Σαλαμίνα-Δόξα 0-1
(50' Φερνάντες)
Γήπεδο: "Αμμόχωστος"

Την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία εξασφάλισε η Δόξα μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Νέας Σαλαμίνα με 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 50ο λεπτό ο Ρικάρντο Φερνάντες με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Νέα Σαλαμίνα (Μιρσάντ Γιόνουζ): Μπλάζιτς, Γκράιμς, Κάρολι, Μπενίτεθ, Μοδέστ, Ρόκε, Λαμπρόπουλος (63' Σααβέδρα), Αλίμι, Εγγλέζου (52' Γκρέι), Σόουζα, Σοτίροβιτς (46' Όπερ).
Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Νέγκρι, Πίνα, Λεονάρντο, Λεάντρο, Σουάρες, Τροϊτέιρο, Σιόντης, Χαντζίμπουλιτς, Γουίρ, Φερνάντες, Κάρλος Αντρέ.

ΑΕΛ-Πάφος 4-0
(19' Μοντέιρο, 25' Βοού, 32', 45' Σέρτζιο)
Γήπεδο: Τσίρειο
Ένα ημίχρονο χρειάστηκε η ΑΕΛ για να επικρατήσει της Πάφου με το τελικό 4-0 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης.
Στο 19ο λεπτό ο Μοντέιρο με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 για την ομάδα της Λεμεσού η οποία διπλασίασε τα τέρματα της έξι λεπτά αργότερα με πλασέ του Βοού. Στο 32ο λεπτό ο Σέρτζιο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-0 και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο ίδιος παίκτης έκανε το 4-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Στα πλέον αξιοσημείωτα ήταν επιστροφή του Μιχάλη Κωνσταντίνου στην αγωνιστική δράση για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στις 23 Ιανουαρίου.
Η ΑΕΛ παρέμεινε στην 5η θέση και πλέον θα περιμένει την απόφαση του Εφετείου την ερχόμενη Τετάρτη, ελπίζοντας πως θα πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς που έχασε στα... χαρτιά από τον Απόλλωνα και να πάρει εκ νέου το προβάδισμα για την κατάκτηση της 4ης θέσης.

ΑΕΛ (Ζόρζε Κόστα): Νεγκρά, Ουόν, Θεοφίλου, Καρλίτος, Αϊρόσα, Νικολάου, Σακέτι, Μοντέϊρο (74' Εμπο), Οχένε (80' Εντμάρ), Σέρτζιο, Βοού (63' Κωνσταντίνου).
ΑΕΠ (Σάσα Γιοβάνοβιτς): Πρίφτης, Σάββα, Ταλ, Ιωάννου, Μαρσελίνιο, Φυλακτού (51' Ευθυμίου), Σιέλης, Γαρπόζης, Βαρναβίδης (46' Μακρής), Φιλίππου, Δημοσθένους (78' Βοσκαρίδης).

Η 23η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τις αναμετρήσεις

Αγία Νάπα-Ένωση Παραλιμνίου 17:00

Ολυμπιακός Λευκωσίας-Αλκή 18;00

ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ 18:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα