Έχασε 34 δισ. δολάρια σε 16 μήνες

11:36 27/7/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Βραζιλιάνος δισεκατομμυριούχος Έικε Μπατίστα μέχρι πριν 16 μήνες ήταν ο όγδοος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Σκοπός του ήταν να καταφέρει να ξεπεράσει ακόμα και τον Μεξικανό Κάρλος Σλιμ Ελού.
Μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχασε σχεδόν τα πάντα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το Bloomberg, έχασε 33 δισεκατομμύρια δολάρια!
Η Πετρελαϊκή ναυαρχίδα του Μπατίστα OGX Petroleo & Gas

Participacoes SA, έχασε το 90% της χρηματιστηριακής της αξίας της κατά το τελευταίο έτος, αφήνοντας τον με περιουσιακά στοιχεία αξίας ενός δισ. δολαρίων, καθώς είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τα χρέη προς τους επενδυτές.

Αυτό αποτελεί μια τεράστια απώλεια για τον Βραζιλιάνο δισεκατομμυριούχο, για τον οποίο μόλις πέρσι το Forbes είχε εκτιμήσει ότι έχει περιουσία ύψους 34 δισ. δολαρίων.

Ο Μπατίστα είναι υποχρεωμένος να κάνει μια αναδιάρθρωση της υπερχρεωμένης πετρελαϊκής, εξορυκτικής , και ενεργειακής του αυτοκρατορίας. Για να το καταφέρει αυτό πρέπει να πουλήσει ή ακόμα και να κλείσει ορισμένες από τις εισηγμένες εταιρειών του.
Αρχικά, ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε παραδίνοντας τον έλεγχο της ενεργειακής του εταιρείας, MPX, στην συν-επενδύτρια του ομίλου του, Eon, την μεγαλύτερη σε πωλήσεις εταιρεία κοινής ωφελείας της Γερμανίας.

Επόμενη προς πώληση είναι η εξορυκτική εταιρία MMX, η οποία ελέγχει και το λιμάνι Porto Sudeste κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
"Εγώ θα τιμήσω όλες τις υποχρεώσεις μου. Δεν θα αφήσω ανεξόφλητο κανένα από τα χρέη μου" ανέφερε στην εφημερίδα Valor Economico.
Σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires index οι απώλειες του Μπατίστα είναι οι μεγαλύτερες που έχουν υπάρξει ποτέ σε προσωπικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα