Διώτης: Με χρησιμοποιούν για να καλύψουν σκοπιμότητες και παραλήψεις

14:10 31/12/2012 - Πηγή: AEK365

Αιχμές κατά των πολιτικών προϊσταμένων του για τον χειρισμό της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ» αφήνει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, σε ανακοίνωσή του, δηλώνοντας παράλληλα ότι ίδιος ενήργησε στη συγκεκριμένη υπόθεση βάσει του νόμου.

«Ο τρόπος με τον οποίο χειρίσθηκα τα νομικά ζητήματα που προέκυπταν από τη "λίστα Λαγκάρντ" είναι απολύτως σύμφωνος με την κείμενη ελληνική νομοθεσία», υπογραμμίζει ο κ. Διώτης, με αφορμή τις αναφορές που γίνονται όπως λέει στο όνομά του τις τελευταίες

ημέρες από πολιτικά πρόσωπα.

«Η θέση μου ως Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ αλλά και η προϋπηρεσία μου ως δικαστικού λειτουργού μου επέβαλε να τηρώ τον νόμο και να μην υπηρετώ πολιτικές σκοπιμότητες. Αν αυτή η θέση μου δεν είναι ορθή, δέχομαι να ελεγχθώ γι' αυτό», προσθέτει.

«Επαναλαμβάνω ότι παρέλαβα το στικάκι, από τον τότε πολιτικό προϊστάμενό μου με εξωυπηρεσιακό και ανεπίσημο τρόπο. Ο τρόπος παράδοσής του καθιστούσε επιβεβλημένο να λάβω πολιτικές οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού του, δεδομένου ότι επρόκειτο για παράνομο αποδεικτικό μέσο», συνεχίζει ο κ. Διώτης, κάνοντας λόγο για «παραλείψεις» εκ μέρους των πολιτικών του προϊσταμένων.

«Δεν έλαβα ποτέ καμιά σχετική εντολή από πολιτικό προϊστάμενό μου. Εάν οι πολιτικοί προϊστάμενοί μου δεν συμφωνούσαν με τον τρόπο που χειρίσθηκα την υπόθεση είχαν την ευχέρεια να με ελέγξουν ή να με οδηγήσουν σε παραίτηση. Δεν το έπραξαν ποτέ. Το πράττουν δυστυχώς όμως τώρα, για να δικαιολογήσουν δικές τους παραλείψεις και προφανείς σκοπιμότητες», σημειώνει.

Επισημαίνει παράλληλα ότι δεν είναι αυτός ο υπαίτιος της διαρροής της λίστας στο περιοδικό «Hot Doc». «Η παρουσία μου στον δημόσιο βίο μέχρι σήμερα αποτελεί απάντηση και ισχυρή απόδειξη για το αν έχω ανάγκη να καταφεύγω σε τέτοιου είδους "διαρροές". Βέβαιον παραμένει, αντιθέτως, ότι παρέδωσα το στικάκι με την λίστα στον κ. Βενιζέλο, κατά την πρώτη μας συνεργασία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Και αυτό είναι το πολιτικά κρίσιμο ζήτημα», τονίζει.

Καλεί τέλος οποιονδήποτε από εκείνους που προσπαθούν, όπως αναφέρει να «σπιλώσουν» το έργο του, να αποδείξουν ότι κατά την θητεία του στο ΣΔΟΕ ήταν εκείνος που παρέλειψε να συμβάλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα