«Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι»

00:23 29/3/2014 - Πηγή: AEK365

Για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισε τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό η Μπαρτσελόνα μίλησε ο διεθνής φόργουορντ, Κώστας Παπανικολάου.«Δεν υπάρχουν εύκολες νίκες, πρέπει πάντα να παίξει καλά η ομάδα. Δεν πρέπει να επαναπαύεσαι και να αφήνεις τον αντίπαλό σου, ειδικά όταν είναι μια καλή ομάδα, να βρει ρυθμό και να σου προκαλέσει προβλήματα. Εμείς αντιμετωπίσαμε σοβαρά το παιχνίδι, κάναμε αυτό που έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη», είπε αρχικά ο Κώστας Παπανικολάου και πρόσθεσε:«Για άλλο ένα παιχνίδι είχαμε καλή απόδοση, κλείσαμε τους δρόμους του Παναθηναϊκού

και δεν αφήσαμε να κάνει το παιχνίδι του, να πάρει ελεύθερα σουτ και να βρει ρυθμό μέσα από αυτό. Δουλέψαμε αρκετά πολύ στις προπονήσεις σε αυτό το κομμάτι και καταφέραμε το σκοπό μας».

Για το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα ήταν σχετικά αδιάφορη και τα έδωσε όλα, ανέφερε: «Για εμάς ήταν πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι γιατί μπορεί να θέλαμε μόνο μια νίκη για να φτάσουμε στην πρώτη θέση, όμως, μια νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό μετράει πάρα πολύ εδώ και για τον κόσμο. Το ίδιο έγινε και με τον Ολυμπιακό. Οπότε δουλέψαμε για να πάρουμε τη νίκη γιατί τη θέλαμε πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει άγχος για τίποτα γιατί η ομάδα δουλεύει καλά και μέσα στο παρκέ προσπαθείς να βγάλεις όλα αυτά που δουλεύεις στην προπόνηση. Το αποτέλεσμα άλλοτε είναι αρνητικό, άλλοτε θετικό. Τώρα δόξα τω θεώ, όλα πάνε καλά και βγαίνουν στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε».

Τέλος, για το αν υπάρχει κάτι που φοβάται η Μπαρτσελόνα, σχολίασε: «Είναι δύσκολο να απαντήσω. Δεν ξέρεις τι θα βγει μέσα στο κάθε παιχνίδι. Από ότι έχω βιώσει, η ομάδα σε κάθε τρικ βγαίνει μια αντίδραση της ομάδας και καταφέρνει να το ξεπερνάει. Πέρσι για παράδειγμα πήγε να εγκλωβιστεί με τη βοήθεια του Διαμαντίδη στον Σάδα. Φέτος, πιστεύω πως η ομάδα έχει πάρα πολύ ταλέντο και έχει τον τρόπο να ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες, γιατί υπάρχουν παίκτες που κάνουν αρκετές δουλειές μέσα στο γήπεδο και βοηθούν το σύνολο».

Keywords
Τυχαία Θέματα