Πρόκριση και τυπικά για Ισραήλ

00:23 29/3/2014 - Πηγή: AEK365

Η τελευταία ομάδα που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση της στα ημιτελικά του Διεθνούς Τουρνουά Χάντμπολ Γυναικών «2014 IHF/EHF WOMEN'S CHALLENGE TROPHY» έγινε το Ισραήλ. Επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του φαβορί το Ισραήλ νίκησε 25-16 την Αρμενία και κατέκτησε την 2η θέση στον 2ο όμιλο.
Το παιχνίδι δεν ήταν καλό ποιοτικά με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη. Το Ισραήλ ωστόσο είχε από την αρχή το προβάδισμα και έφτασε δίκαια στην νίκη.


Μελανό σημείο του αγώνα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της Γκαραμπεντιάν

που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σπάσιμο στον αστράγαλο.
Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στον 1ο χρονικά ημιτελικό του τουρνουά αύριο στις 18:00.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σλόμο Χόφμαν (προπονητής Ισραήλ): «Σήμερα ήταν ένα κακό παιχνίδι. Ουσιαστικά το τουρνουά αρχίζει από αύριο. Η Ελλάδα είναι το φαβορί για δύο λόγους, επειδή είναι πολύ καλή ομάδα και επειδή παίζει στην έδρα της».
Αμίτ Ιζάκ (πολυτιμότερη παίκτρια Ισραήλ): «Η σημερινή μας απόδοση ήταν πολύ φτωχή και θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ περισσότερο κόντρα στην Ελλάδα. Είμαστε αισιόδοξες ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να παίξουμε με περισσότερη ενέργεια και ομαδικότητα».
Aνι Ασατριάν (Πολυτιμότερη παίκτρια και αρχηγός της Αρμενίας): "Μας βλέπετε να πανηγυρίζουμε σαν να κερδίσαμε, γιατί για εμάς το να χάνουμε από ομάδες αυτού του επιπέδου με λιγότερο από δέκα γκολ είναι κάτι το εξαιρετικό. Νοιώθουμε σαν τις βγάλαμε νοκ άουτ! Και στα τρία παιχνίδια ήμασταν πολύ καλές και ήμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένες".
Σχετικά πώς νοιώθει που έχει προπονήτρια στην εθνική ομάδα τη μητέρα της, Αναχίτ Χαρουτιουνιάν: "Το να έχω την μητέρα μου προπονήτρια με κάνει να προσπαθώ πολύ σκληρά. Η μητέρα μου συνεχώς με ωθεί στον προσπαθώ να γίνω καλύτερη παίκτρια".

ΙΣΡΑΗΛ- ΑΡΜΕΝΙΑ 25-16 (14-7)
ΙΣΡΑΗΛ (Σλόμο Χόφμαν): Μπορονόφσκι, Λέβι, Επελμπόιμ 4, Μπεν Σχοσχάν, Κόχεν 2, Σέγκαλ, Εζραχί, Μπέργκμαν 4, Μαντμόν, Μπεν Γιακόφ, Βακράτ 9, Μπεν Ιτζχάκ 2, Ιζάκ 4, Τούργκεμαν, Αμίνοφ.
ΑΡΜΕΝΙΑ (Αναχιτ Χαρουτιουνιάν): Τοροσιάν, Τερζιάν Κ. 6, Γκαραμπεντιάν 3, Γκαμπριελιάν, Μοβσισιάν 1, Αρακελιάν, Βαχανιάν 2, Τουκχικιάν, Γκριγκοριάν, Ασατριάν 4, Τερζιάν Μ., Μουραντιάν, Μαχιταριάν.
Παρατηρητές: Μίγκας (Ελλάδα), Φουλεόβα (Σλοβακία), Διαιτητές: Παολαντόνι- Ζανικιάν (Αργεντινή), δίλεπτα: 7-4, πέναλτι: 2/4-1/1

Keywords
Τυχαία Θέματα