Δεν είμαστε τόσο μοναδικοί όσο νομίζαμε

13:34 7/11/2012 - Πηγή: AEK365

Ως τώρα πιστεύαμε ότι η Γη και το ηλιακό μας σύστημα ήταν κάτι το μοναδικό σε όλο το αχανές σύμπαν. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες και τις ακόμα πιο ακριβής παρατηρήσεις τους υπάρχουν πολλά ακόμα πλανητικά συστήματα, ακόμα και στον ίδιο μας το γαλαξία, που μοιάζουν εκπληκτικά με το δικό μας!

Αυτό σημαίνει ότι τελικά «πλανήτες σαν τη Γη ενδέχεται να είναι περισσότερο διαδεδομένοι στο σύμπαν από ό,τι αρχικά εκτιμούσαμε», αναφέρει ο καθηγητής Martin Bizzarro, επικεφαλής του κέντρου για το σχηματισμό αστεριών

και πλανητών στο σύμπαν της Κοπεγχάγης, σύμφωνα με το «Daily Galaxy».

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος γεννήθηκαν πριν από 4.560 δισεκατομμύρια χρόνια μέσα από ένα δίσκο αερίων και σκόνης που είχε δημιουργηθεί γύρω από τον ήλιο. Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει παρόμοιες διαδικασίες σε νεότερα ηλιακά συστήματα του Γαλαξία μας, αναθεωρώντας την άποψη για τον χρόνο γέννησης των ηλιακών συστημάτων.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του κέντρου για το σχηματισμό αστεριών και πλανητών στο σύμπαν καταλήγει στο συμπέρασμα πως το ηλιακό μας σύστημα τελικά δεν είναι τόσο ιδιαίτερο, όπως πίστευαν κάποτε οι επιστήμονες. Χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους μέτρησης συνειδητοποίησαν πως η ηλικία του ηλιακού μας συστήματος και κατά συνέπεια η εξέλιξή του είναι διαφορετική από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες μελετώντας μετεωρίτες διαπίστωσαν πως δύο διαφορετικά υλικά, CAI και χονδρίτης, δημιουργήθηκαν περίπου την ίδια περίοδο, ανατρέποντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις, που ανέφεραν ότι ο χονδρίτης δημιουργήθηκε δύο εκατομμύρια χρόνια μετά το CAI.

«Μέσω αυτής της ανακάλυψης ουσιαστικά αλλάζει το χρονολόγιο της εξέλιξης του ηλιακού μας συστήματος και ανακαλύπτουμε μια νέα εικόνα της ανάπτυξης του, που μοιάζει πολύ με την εικόνα που έχουν άλλοι ερευνητές για άλλα πλανητικά συστήματα», δηλώνει ο James Connelly του κέντρου για το σχηματισμό αστεριών και πλανητών στο σύμπαν. Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science.

Keywords
Τυχαία Θέματα