Δεκατετράχρονη στο σώμα υπεραιωνόβιας(ΦΩΤΟ)

21:02 15/1/2012 - Πηγή: AEK365

Η Hayley Okines γεννήθηκε στην Αγγλία πριν από 14 χρόνια όμως δεν μοιάζει με κανένα άλλο κορίτσι της ηλικίας της.

Η Hayley γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια η οποία κάνει το σώμα της να γερνάει πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι των υπόλοιπων ανθρώπων. Συγκεκριμένα, για κάθε χρόνο που περνάει το σώμα της γερνάει σα να πέρασαν οχτώ. Έτσι, στην ηλικία των 14 το σώμα της έχει ουσιαστικά ηλικία 112 ετών με όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος αυτής της ηλικίας. Η Haley έχει ήδη αρθρίτιδα και της έχουν πέσει τα μαλλιά, όμως δε σταματά να ελπίζει

Η προγηρία, όπως ονομάζεται η ασθένεια,

προσβάλλει ένα στα οχτώ εκατομμύρια παιδιά δεν είναι θεραπεύσιμη. Οι γιατροί της είχαν δώσει χρόνο ζωής ως τα 13, ωστόσο η Hayley έχει καταφέρει να τους διαψεύσει και μάλιστα δηλώνει ότι δεν νιώθει 112 ετών.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα βιβλίο της, το «Old before my time», για το οποίο η ίδια λέει πως είναι μια καλή ιδέα, για όσους το διαβάσουν, να εμπνευστούν και να καταλάβουν πως δεν μπορούν να αφήνουν τα μικρά πράγματα της καθημερινότητας να τους απογοητεύουν και πρέπει να ζήσουν τη ζωή τους, όπως ακριβώς τους προσφέρεται.

«Δεν φοβάμαι το θάνατο αλλά είναι ενοχλητικό να έχεις το σώμα μιας γριάς», γράφει η Hayley στο βιβλίο της. «Είπαν ότι ο Τιτανικός δεν θα βυθιζόταν, αλλά βυθίστηκε. Αυτό αποδεικνύει ότι οι ειδικοί μπορεί να κάνουν και λάθη και η περίπτωσή μου μπορεί να διαψεύσει τις εκτιμήσεις τους. Δεν διαφέρω σε κάτι από τους άλλους ανθρώπους», γράφει η μικρή .

Η 14χρονη είναι ανάμεσα στα τέσσερα παιδιά που πάσχουν από προγηρία στη Βρετανία και ένα από τα συνολικά 74 στον πλανήτη μας.

Τα παιδιά με προγηρία συνήθως φαίνονται φυσιολογικά στη γέννηση. Ωστόσο, μέσα σε έναν χρόνο, το σώμα τους αρχίζει να αλλάζει δραματικά και συχνά υποφέρουν από τα συμπτώματα που βλέπουμε συνήθως σε ηλικιωμένα άτομα. Ο θάνατος για τα παιδιά αυτά επέρχεται κατά μέσο όρο στην ηλικία των 13, συνήθως από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα