Δείτε στους κινηματογράφους...

20:56 1/3/2012 - Πηγή: AEK365

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι ταινίες που βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους. Φυσικά, ξεχωρίζει, λόγω ονόματος του πρωταγωνιστή, το Μεθυσμένο ημερολόγιο με τον Τζόνι Ντεπ.

Όχι και τόσο μεθυσμένο για να μας μεθύσει...

Ο Τζόνι Ντεπ πρωταγωνιστεί ως Πολ Κεμπ στην ταινία «Μεθυσμένο Ημερολόγιο», η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα του δημοσιογράφου Χάντερ Σ. Τόμσον. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Τόμσον είναι αυτός που έχει γράψει και το «Φόβος και παράνοια

στο Λας Βέγκας», το οποίο μεταφέρθηκε επίσης στον κινηματογράφο και πρωταγωνιστούσε ο Ντεπ. Όσοι έχετε δει την ταινία αυτή θα καταλάβετε αμέσως πόσο παρονοϊκά είναι όσο διαδρματίζονται και σε αυτή την ταινία.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Πολ Κεμπ στην μετα-Αϊζενχάουζερ εποχή, κουρασμένος από το θόρυβο και την τρέλα της Νέας Υόρκης ταξιδεύει στο Πουέρτο Ρίκο για να δουλέψει για μια τοπική εφημερίδα, της οποίας διευθυντής είναι ο Λότερμαν (Ρίτσαρντ Τζένκινς). Υιοθετώντας το στιλ ζωής του νησιού, στο οποίο πρωτοστατεί η κατανάλωση ρούμι, ο Πολ σύντομα παθιάζεται με την Σενό (Άμπερ Χερντ), αρραβωνιαστικιά του Σάντερσον (Άαρον Έκχαρτ). Ο Σάντερσον, που εμπλέκεται σε σκοτεινές υποθέσεις αγοροπωλησίας ακινήτων, είναι ένας από τους πολλούς Αμερικανούς επιχειρηματίες που είναι αποφασισμένοι να μετατρέψουν το Πουέρτο Ρίκο σε έναν καπιταλιστικό παράδεισο, στην υπηρεσία των πλουσίων. Ο ρόλος φαίνεται να είναι «γάντι» για τον Τζόνι Ντεπ, αλλά σύμφωνα με τους κριτικούς ο Ντεπ δεν κατάφερε να φτάσει σε αυτό που θέλει να δώσει στην πραγματικότητα ο Τόμσον και δημιουργεί έναν μάλλον φλατ χαρακτήρα «μια από τα ίδια».

Η σύζυγος του Τζόνι Ντεπ βρίσκεται απέναντι

Στην δεύτερη ταινία αυτής της εβδομάδας, «Cafe de Flore», τυχαίνει να πρωταγωνιστεί η σύζυγος του Τζόνι Ντεπ, Βανέσα Παραντί, η οποία υποδύεται μια νεαρή μητέρα με ένα γιο που πάσχει από σύνδρομο Ντάουν στο Παρίσι της δεκαετίας του '60. Παράλληλα παρακολουθούμε την ιστορία του Αντουάν, ενός πρόσφατα χωρισμένου άντρα, και πολύ πετυχημένου Dj στο Μόντρεαλ του σήμερα. Αυτό που συνδέει τις δύο ιστορίες είναι η αγάπη. Ρομαντισμός και μουσική στο φουλ. Του Ζαν Μαρκ Βαλέ, με τους Βανέσα Παραντί, Ελέν Φλοράν και Κέβιν Πάρεντ.

Καλοκαίρι στη Σκανδιναβία

Δύσκολα βρίσκουμε στην Ελλάδα σκανδιναβικές ταινίες, αλλά όταν αυτό τυχαίνει κάποιες φορές βρισκόμαστε συνήθως μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη. Στην ταινία «Όσλο, 31 Αυγούστου» βλέπουμε την ιστορία του Άντερς, ενός νεαρού ο οποίος βρίσκεται σε πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. Το πρόγραμμα του επιτρέπει να μεταβεί στο Όσλο, προκειμένου να περάσει από συνέντευξη για δουλειά. Όμως, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία αυτή και μένει στην πόλη, τριγυρνώντας εδώ κι εκεί, και συναντώντας ανθρώπους που έχει να δει καιρό. Η ταινία αποτελεί ριμέικ της Φλόγας που Τρεμοσβήνει του Λουί Μαλ και έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε διεθνή Φεστιβάλ.

Δυο επανεκδόσε

Keywords
Τυχαία Θέματα