Δείτε στους κινηματογράφους...

01:58 9/3/2012 - Πηγή: AEK365

Πολλά και διάφορά φέρνει αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα με το σημαντικότερο βέβαια να είναι η νέα ταινία του Σον Πεν, ο οποίος είναι αγνώριστος!

Εκεί που χτυπάει η... ροκία μου!

Αν δεν το καταλάβατε ακόμα αυτός ο τύπος που θυμίζει τον Ρόμπερτ Σμιθ των Cure δεν είναι άλλος από τον Σον Πεν

ο οποίος μεταμορφώθηκε σε γερασμένο ροκά για τις ανάγκες της ταινία «Εκεί που χτυπάει η καρδιά μου». Ο Cheyenne όπως είναι το όνομά του, είναι ένας πρώην ροκ σταρ και σήμερα στα πενήντα του ντύνεται ακόμα Goth και ζει στο Δουβλίνο από τα δικαιώματα των τραγουδιών του. Ο θάνατος του πατέρα του, με τον οποίο δεν μιλούσαν, τον φέρνει πίσω στην Νέα Υόρκη, όπου ανακαλύπτει πως ο πατέρας του είχε μια εμμονή: να πάρει εκδίκηση για έναν εξευτελισμό που είχε υποστεί από έναν ναζί στρατιώτη. Ο Cheyenne αποφασίζει να συνεχίσει από το σημείο όπου είχε φτάσει ο πατέρας του, ξεκινώντας ένα ταξίδι σε ολόκληρη την Αμερική. Ένα αυθεντικό road movie το οποίο είναι και η πρώτη ταινία στην Αμερική του Ιταλού σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο (Il Divo). Λίγο Ναζί, λίγο απομακρυσμένοι γονείς από τα παιδιά, λίγο ξεπεσμένοι σταρ είναι τα βασικά χαρακτηριστικά. Αυτό βέβαια που ξεχωρίζει σε όλη την ταινία είναι η μεταμόρφωση του Σον Πεν και η υποδειγματική του, όπως πάντα, ερμηνεία. Όλα αυτά μαζί με ένα συγκλονιστικό φινάλε.

Μυστήριο και εξαφάνιση, δυο σε ένα

Στην ταινία «Μυστηριώδης Εξαφάνιση», μια κοπέλα ανακαλύπτει ότι η αδερφή της έχει εξαφανιστεί και πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα ενός serial killer από τον οποίο και η ίδια είχε απαχθεί στο παρελθόν αλλά είχε καταφέρει να ξεφύγει. Αναφέρει την εξαφάνιση στην αστυνομία, αλλά κανείς δεν την πιστεύει. Η κοπέλα έχει λίγες ώρες μπροστά της μέχρι το ξημέρωμα, για να βρει την αδελφή της ζωντανή. Μια ακόμα περιπέτεια με δολοφόνους κατά συρροή που δυστυχώς δεν θυμίζει και το Seven! Ωστόσο καταφέρνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον κάτι που άλλωστε είναι και το ζητούμενο!

Εξορκισμός με λίγο απ'τα γνωστά

Μια νεαρή γυναίκα φτάνει στην Ιταλία, σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα, προκειμένου να μάθει τι συνέβη πριν από 20 χρόνια, όταν η μητέρα της -που νοσηλεύεται στο ίδρυμα- σκότωσε τρεις ανθρώπους στη διάρκεια ενός εξορκισμού. «Ο Διάβολος Μέσα της» κινείται κατά το Blairwitch Project και είναι μάλλον μια ακόμα ταινία με εξορκισμούς που πλέον όχι μόνο δεν τρομάζουν, αλλά κουράζουν. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η ταινία που κόστισε 1 εκατ δολάρια έχει αποφέρει μέχρι στιγμής στους δημιουργούς της 70 εκατ! Αυτό θα πει κέρδος.

Οικονομική κρίση μέσα στα χιόνια

Στα «Χιόνια του Κιλιμάντζαρο» ένα ζευγάρι πέφτει θύμα ληστείας, ενώ ο άνδρας έχει μόλις χάσει τη δουλειά του. Η αρχική του οργή αλλάζει όταν μαθαίνει ότι κλέφτης είναι ένας πρώην συνάδελφός του, επίσης απολυμένος, ο οποίος ανατρέφει μόνος του τα δυο μικρά αδέλφια του. Μια μάλλον επίκαιρη ταινία για την οικονομική κρίση και μέχρι που μπορεί να φτάσει τους ανθρώπους. Τρυφερή και ρεαλιστική μας δείχνει ότι μερικές φορές το σωστό δεν είναι απόλυτα αντίθετο

Keywords
Τυχαία Θέματα