Δάνειο από ιδιώτες εξασφάλισε ο Αλαφούζος

09:08 3/12/2014 - Πηγή: AEK365

Η εφημερίδα LIVE SPORT σε δημοσίευμα της εμφανίζει τον Γιάννη Αλαφούζο να έχει έρθει σε συμφωνία για να πάρει ομολογιακό δάνειο από ιδιώτες, ύψους 5.25 εκατομμυρίων ευρώ, για να καλυφθούν τα έξοδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Η διαφορά σε σχέση με το πρώτο ομολογιακό δάνειο, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, είναι πως εκείνο ήταν τραπεζικό ενώ το τωρινό απορροφήθηκε

από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΠΑΕ μέσω της offshore εταιρείας του στη Κύπρο που μετοχοποίησε το ποσό.
Οι ιδιώτες θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους, έντοκα, μέσα σε μια πενταετία μιας και δεν θα γίνει μετοχοποίηση ενώ το ποσό θα μπει στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε δόσεις.
Παράλληλα, ο Αλαφούζος έλαβε διαβεβαιώσεις από επιφανείς φίλους του Παναθηναϊκού πως θα συνδράμουν οικονομικά και έτσι την Παρασκευή συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ, αίτημα για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 εκατομμύρια ευρώ.
Υπολογίζεται πως θα καλυφθεί πάνω από το 60% και αναμένονται 3 εκατομμύρια ευρώ με δεδομένη την ανταπόκριση από επιφανείς Παναθηναϊκούς αλλά και από το γεγονός πως και πάλι ο Αλαφούζος έβαλε λεφτά από τη τσέπη του.
Έτσι, το συνολικό ποσό, από ομολογιακό δάνειο και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα φτάσει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αρκεί για να πάρει η ομάδα την αδειοδότηση για τη νέα σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα