Χτίζεται από την αρχή η Μπαρτσελόνα

17:55 23/4/2014 - Πηγή: AEK365

Μια νέα ομάδα θέλει να χτίσει η διοίκηση της Μπαρτσελόνα και η άρση στην απαγόρευση μεταγραφών από την FIFA άνοιξε το δρόμο. Ο Άντονι Θουμπιθαρέτα ήδη προχωράει τις επαφές για να κλείσει παίκτες και νέο τεχνικό. Πολλές όμως θα είναι και οι αποχωρήσεις.

Ο προπονητής

Ο Χεράρδο Μαρτίνο αποχωρεί μόλις ολοκληρωθεί η σεζόν και η Μπαρτσελόνα ήδη ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Στην κορυφή της λίστα της αυτή τη στιγμή βρίσκονται τα ονόματα

των Γιούργκεν Κλοπ, Ερνέστο Βαλβέρδε και Λουίς Ενρίκε. Οι δύο τελευταίο συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες καθώς η περίπτωση του Κλοπ είναι πολύ δύσκολη.

Αυτοί που δεν αγγίζονται

Ο καταλανικός Τύπος γράφει πως επτά παίκτες δεν "αγγίζονται" από το υπάρχον ρόστερ. Συγκεκριμένα Μέσι, Ινιέστα, Τσάβι, Άλπα, Νεϊμάρ, Μπουσκέτς και Μπάρτρα δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσουν (εκτός αν το ζητήσουν οι ίδιοι). Επιπλέον οι "μπλαουγκράνα" ποντάρουν πολύ στους νεαρούς Μοντόγια και Σέρχι Ρομπέρτο.

Αυτοί που φεύγουν

Θεωρείται δεδομένο ότι οι αποχωρήσει θα είναι πολλές. Βαλντές και Πουγιόλ το έχουν ανακοινώσει ήδη ενώ δύσκολα θα μείνει και ο έτερος γκολκίπερ, Μανουέλ Πίντο. Προς Νάπολι οδεύει ο Μασεράνο και προς Γιουβέντους ο Αλέξις Σάντσες. Για κάποιο περίεργο λόγο όλα συνηγορούν ότι θα πουληθεί ο Ντάνιελ Άλβες με τον οποίο δεν είναι ικανοποιημένοι στη Βαρκελώνη ενώ προς την έξοδο βρίσκονται και οι Σονγκ, Κουένσα, Τέγιο και Αφελάι.

Οι μεταγραφές

Τερ Στέγκεν και Χαλίλοβιτς έχουν αποκτηθεί ήδη με τους "μπλαουγκράνα" να θέλουν τουλάχιστον πέντε ακόμα παίκτες. Το βάρος θα πέσει στην άμυνα όπου η Μπαρτσελόνα παρουσιάζει τραγική εικόνα. Μεγάλος στόχος είναι ο Ναβίντ Λουίζ ενώ στη λίστα υπάρχουν τα ονόματα των Λαπόρτε (Μπιλμπάο), Μουσάτσιο (Βιγιαρεάλ), Ινίγκο Μαρτίνεθ (Σοσιεδάδ) και Σαρ (Βασιλεία). Πέραν των αμυντικών οι Καταλανοί είναι έτοιμοι να ανοίξουν τα ταμεία τους για να πάρουν τον Ρόις από την Ντόρτμουντ ενώ πιθανότατα θα αποκτηθεί και ένας επιθετικός περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα