Χρήστης του Twitter μετέδωσε «live» το φόνο του 18χρονου στο Φέργκιουσον (VIDEO)

16:10 16/8/2014 - Πηγή: AEK365

Δραματικές φωτογραφίες και "live tweets" των πυροβολισμών που οδήγησαν στο θάνατο τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν στο Φέρκιουσον των ΗΠΑ, δημοσιεύονται σήμερα από μεγάλα δίκτυα ανά τον κόσμο.
Ο χρήστης του Twitter με λογαριασμό @TheePharaoh, περιγράφει τον εαυτό του ως «27χρονος καλλιτέχνης της ραπ που ζει στο Φέργκιουσον». Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε στο κοινωνικό δίκτυο στις 9 Αυγούστου,

ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του 18χρονου από αστυνομικό που οδήγησε στο ξέσπασμα διαδηλώσεων και ταραχών κατά της αστυνομικής βίας, όχι μόνο στη μικρή πόλη του Μιζούρι, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις ανά τις ΗΠΑ.
Ο 27χρονος γράφει στο συγκλονιστικό μήνυμά του: «Μόλις είδα έναν άνθρωπο να πεθαίνει, υπάρχει αίμα παντού», ενώ στη φωτογραφία που φαίνεται τραβηγμένη μέσα από το παράθυρο του σπιτιού του, φαίνεται το άψυχο σώμα του άτυχου 18χρονου να κείτεται στο έδαφος.
Σε ερώτηση άλλου χρήστη «γιατί τον πυροβόλησαν», ο @TheePharaoh απαντά: «Δεν υπήρχε λόγος! Έτρεχε!»
Γράφει ακόμα: «Οι δύο πρώτοι [πυροβολισμοί] ήταν [από πίσω], οι επόμενοι πέντε όχι, είχε γυρίσει ανάποδα».
Χθες η αστυνομία του Φέργκιουσον έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε κατάστημα της πόλης, που υποτίθεται πως δείχνει το 18χρονο Μπράουν να κλέβει ένα πακέτο πούρα, ενώ είχε ήδη δώσει και το όνομα του αστυνομικού που τον σκότωσε. Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο αρχηγός της αστυνομίας πάντως διευκρίνισε πως ο αστυνομικός την ώρα που πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ δεν γνώριζε ότι ο Μπράουν ήταν ύποπτος ληστείας.

Δείτε βίντεο ΕΔΩ!

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα