Χάρτης των New York Times παρουσιάζει κίνημα για την αυτονόμηση της Μακεδονίας!

22:55 17/9/2014 - Πηγή: AEK365

Αντιδράσεις προκαλεί ένας χάρτης που δημοσίευσαν οι New York Times, στον οποίο παρουσιάζεται πώς θα ήταν η μορφή της Ευρώπης, αν όλες οι περιοχές που θέλουν να αυτονομηθούν το πετύχαιναν.

Το δημοσίευμα συνδυάζεται με το δημοψήφισμα που θα γίνει την Πέμπτη στη Σκωτία για την αυτονόμησή της ή όχι από τη Μεγάλη Βρετανία. Αν οι Σκωτσέζοι πετύχουν

την ανεξαρτητοποίησή τους θα γίνουν πιο έντονες και οι φωνές όσων θέλουν να αυτονομηθούν από τη Καταλονία ως τη Φλάνδρα.

Ωστόσο, ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές, η εφημερίδα εντάσσει και ένα κομμάτι της Μακεδονίας, το οποίο διεκδικεί το «Lerin: «Macedonians» in Greece» (Κίνημα «Μακεδόνων» στην Ελλάδα), το οποίο όμως είναι ανύπαρκτο.

Ο χάρτης ανήκει στο κίνημα European Free Alliance (Κίνημα Ελεύθερης Ευρώπης), στο οποίο συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο, που στις ευρωεκλογές του Μαΐου έλαβε 1.070 ψήφους στον Νομό Φλωρίνης ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 3,17% των ψηφοφόρων, ενώ στο σύνολο της χώρας έλαβε 5.759 ψήφους (0,1% του συνόλου).

Keywords
Τυχαία Θέματα