Χάος στο Λονδίνο από την απεργία του μετρό

15:06 6/2/2014 - Πηγή: AEK365

Χάος επικρατεί στους δρόμους του Λονδίνου για δεύτερη μερα καθώς οι εργαζόμενοι στο μετρό συνεχίζουν τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για τη μείωσης των θέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην κατάργηση των θέσεων εργασίας στα εκδοτήρια εισιτηρίων, η οποία θα στοιχίσει σχεδόν 1.000 θέσεις εργασίας.

Την Πέμπτη, ήδη από το πρωί η κίνηση σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους στο Λονδίνο γινόταν με αρκετά μικρές ταχύτητες εξαιτίας του μποτιλιαρίσματος όσων προσπάθηκαν να πάνε

με το αυτοκίνητο.

Οι σκηνές στις αποβάθρες του μετρό ήταν ανάλογες με εκείνες της Τετάρτης: Πλήθος κόσμου περίμενε τους συρμούς που περνούσαν αραιά και έφταναν γεμάτοι. Ανάλογος ήταν ο συνωστισμός και πάνω από το έδαφος, στις στάσεις των λεωφορείων.

Σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο, την TfL, μόνο μία γραμμή λειτουργούσε κανονικά τις ώρες αιχμής την Πέμπτη και οι άλλες δέκα λειτουργούσαν με εξαιρετικά μειωμένα δρομολόγια ή και καθόλου.

Οι συνομιλίες του συνδικάτου, του TSSA, με την διοίκηση είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή. Στόχος είναι να βρεθεί λύση ενώ οι εργαζόμενοι έχουν ήδη προκηρύξει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα