Βεργέτης: Έχουμε ένα μηχάνημα που ξεψαχνίζει παίκτες

14:54 6/2/2014 - Πηγή: AEK365

Τα τελευταία χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης έχει προχωρήσει σε μεταγραφές ξένων παικτών που έχουν αποδειχθεί πετυχημένες με τον Στάικο Βεργέτη να υποστηρίζει πως στην ομάδα έχουν ένα μηχάνημα που ξεψαχνίζει τους παίκτες και με το οποίο ο ίδιος και οι συνεργάτες του βλέπουν τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη και ποιος ταιριάζει για τον Αστέρα Τρίπολης.
Όσο για την μάχη των πλέι οφ σημείωσε πως ο Αστέρας Τρίπολης έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του έκτου Πανθρακικού και εξέφρασε την ελπίδα οι ομάδες να μπουν με μικρές διαφορές στο μίνι πρωτάθλημα.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Αστέρα

Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης, στον SENTRA FM 103.3
-Για την καλή πορεία του Αστέρα, όπως και του Ατρόμητου που από μικρομεσαίες ομάδες έγιναν πολύ υπολογίσιμες: «Μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν με την εξασφάλιση ευρωπαϊκής εξόδου, φέτος θέλαμε το ίδιο. Όλα ξεκινούν από το διοικητικό επίπεδο και στον Αστέρα και στον Ατρόμητο. Και οι δύο ομάδες έχουν καλές σταθερές, οικονομική αυτονομία και δημιουργούν στους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές τις ιδανικές συνθήκες να εργαστούν. Όταν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου ανεπηρέαστος και να συγκεντρωθείς σε αυτήν, αυτό θα βγει στους αγώνες. Ο Αστέρας είναι όγδοη χρονιά στην πρώτη κατηγορία και έχει κάνει αλματώδη βήματα ανάπτυξης και με τη βοήθεια των ιδιοκτητών της ΠΑΕ θα συνεχιστεί αυτή η ανάπτυξη».
-Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας μετά την απομάκρυνση του Τσιώλη:«Όποιος προπονητής και να έρθει στον Αστέρα, έχει ιδανικές συνθήκες δουλειάς. Εγώ είχα το πλεονέκτημα πως ήξερα τους παίκτες, δουλεύοντας μαζί τους τα προηγούμενα χρόνια και με τους καινούριους από την αρχή της προετοιμασίας».
-Για το αν έχει κλειδώσει η 4άδα των πλέι οφ: «Έχοντας ακόμα 11 παιχνίδια, δεν θεωρώ πως έχει κλειδώσει. Έχουμε προβάδισμα από την έκτη ομάδα, αλλά είναι αρκετοί οι αγώνες. Ευελπιστούμε πως θα μπούμε με μικρές διαφορές».
-Για το γεγονός πως δεν γεμίζει το γήπεδο: «Έχουμε δύο μειονεκτήματα στην Τρίπολη. Από τη μία ο κόσμος περνάει δύσκολα και δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα και από την άλλη ο καιρός δεν είναι καλός. Χθες για παράδειγμα είχε πολύ κρύο. Αυτοί οι δύο παράγοντες λοιπόν, αποτρέπουν τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο».
-Για τις πετυχημένες μεταγραφές ξένων: «Έχουμε ένα μηχάνημα που ξεψαχνίζει τους παίκτες, με μικρό ποσοστό λάθος. Βλέπουμε τα χαρακτηριστικά τους, τα νούμερά τους, κοιτάμε ποιος ταιριάζει στην ομάδα κλπ. Εγώ για παράδειγμα τον Γενάρη πέρασα πολλές ώρες έτσι».
-Για τη χθεσινή νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα είτε από την καλή πίεση του Παναθηναϊκού είτε από δικά μας ανόητα λάθη. Πρώτη φορά που μας συνέβη αυτό. Θα μπορούσε σε εκείνο το διάστημα ο Παναθηναϊκός να σκοράρει. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε διάταξη, πιέσαμε πιο ψηλά, βρήκαμε τα μαρκαρίσματά μας και καρποφόρησε η πίεσή μας με το γκολ».
-Για το ποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο θέλουν: «Αυτή τη στιγμή όλη μας η συγκέντρωση και προσπάθεια είναι να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στα πλέι οφ. Κι αν μπούμε με καλή διαφορά στη βαθμολογία, θα αρχίσει να μας απασχολεί και αυτό...»
-Για το αν σκέφτεται πως στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό δεν έπαιξαν καλά: «Ναι υπάρχει παράπονο γιατί ειδικά στο πρώτο παιχνίδι έπρεπε να ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί. Δεν παίξαμε καλά, ήρθε η αποβολή, γνωρίσαμε βαριά ήττα και στον δεύτερο αγώνα δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι».

Keywords
Τυχαία Θέματα