Χάος στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης

13:25 2/12/2013 - Πηγή: AEK365

Η κατάσταση στην Ταϊλάνδη παραμένει εκτός ελέγχου με τους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές στην Μπανγκόκ να συγκρούονται συνεχώς σε νέα επεισόδια. Την ίδια ώρα η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης αποκλείει το ενδεχόμενο παραίτησής της, λέγοντας πως αφήνει ανοικτή την πόρτα του διαλόγου αλλά τονίζοντας πως τα αιτήματα των κινητοποιήσεων αντιβαίνουν στο Σύνταγμα.

Λόγω των επεισοδίων οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία στην πρωτεύουσα παραμένουν κλειστά, ενώ προσωρινό λουκέτο μπήκε και στην αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Μπανγκόκ.

To μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα), η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων σε διαδηλωτές που είχαν περικυκλώσει το συγκρότημα που στεγάζει το πρωθυπουργικό γραφείο και την έδρα της κυβέρνησης.

Η αστυνομία ενάλλασσε τις πλαστικές σφαίρες με αντλίες νερού, όπως ανέφερε, για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Η πρωθυπουργός Γινγκλούκ Σιναουάτρα ανέφερε λίγο νωρίτερα πως είναι πρόθυμη να κρατήσει ανοικτή «κάθε πόρτα διαπραγμάτευσης». Τόνισε όμως ότι το αίτημα που θέτει ο επικεφαλής των διαδηλώσεων -ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Σουτέπ Ταουγκσουμπάν- για αντικατάσταση της κυβέρνησης από «λαϊκό συμβούλιο» που θα εκλέξει νέο πρωθυπουργό αντιβαίνει στο Σύνταγμα.

«Δεν βλέπω πώς μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα σε συνταγματικό πλαίσιο» είπε, συμπληρώνοντας πως «εάν υπάρχει τρόπος να αποκατασταθεί η ειρήνη, είμαι πρόθυμη να το κάνω». Παράλληλα, τόνισε ότι στρατός παραμένει «ουδέτερος» στη σύγκρουση.

Keywords
Τυχαία Θέματα