Μπουτάρης: Παραιτούμαι, αν απολυθούν εργαζόμενοι στο δήμο

20:33 8/7/2013 - Πηγή: AEK365

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μποτάρης, απείλησε σήμερα να παραδώσει τα κλειδιά του δήμου σε περίπτωση που απομακρυνθούν περίπου 1.000 υπάλληλοι του δήμου, μεταξύ των οποίων δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες σχολείων.

«Εάν έχουμε απολύσεις 1.000 υπαλλήλων του δήμου, θα τους πω να πάρουν τα κλειδιά και ας διορίσει το πρωτοδικείο έναν δήμαρχο. Η παραίτηση δεν θα είχε νόημα, αφού κανενός το αυτί

δεν θα ίδρωνε. Η παραίτηση θα είχε νόημα εάν γινόταν σύσσωμα από την ΚΕΔΕ. Είναι αδιανόητο σε μια δημοκρατική χώρα να ισχύει το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν"», τόνισε σε σημερινή συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος πριν την έναρξη της συνέντευξης είχε φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο των εργαζομένων του δήμου, αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εξαπολύοντας βολές εναντίον της ΠΟΕ-ΟΤΑ. «Κατηγορώ την ΠΟΕ - ΟΤΑ ότι είναι ο ηθικός αυτουργός για την εκτράχυνση της κατάστασης μεταξύ των εργαζομένων και των διοικούντων. Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να προχωράμε με υστερίες και προπηλακισμούς, αντί για σύμπνοια και συνεργασία», ανέφερε.

Από την άλλη όμως, το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης κατηγορεί τον δήμαρχο ότι πρωτοστάτησε εναντίον τους.

«Ο δήμαρχος Μπουτάρης δήλωνε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει το δήμο με 2.000 άτομα, ότι είμαστε μειωμένης απόδοσης, ότι δουλεύουμε μόνον 3,5 ώρες τη μέρα. Έδινε δηλαδή, μαζί με το δήμαρχο Αθηναίων, το σήμα για να γίνουν απολύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Σωτήρης Βάιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα