Τίγρεις περικύκλωσαν για μέρες 5 άντρες σ'ένα δέντρο

20:03 8/7/2013 - Πηγή: AEK365

Μια ομάδα από τίγρεις της Σουμάτρας περικύκλωσαν έξι άντρες οι οποιοι αναγκάστηκαν να μείνουν για μέρες σκαρφαλωμένοι σε ένα δέντρο για να σωθούν!

Οι έξι άντρες είχαν στήσει παγίδες για ελάφια στο εθνικό πάρκο της Σουμάτρας - στα σύνορα της Βόρειας Σουμάτρας και της επαρχίας Άτσεχ. Όμως σε αυτή την παγίδα σκοτώθηκε ένα μικρό τιγράκι και οι μεγάλες τίγρεις συγκεντρώθηκαν εξαγριωμένες γύρω από τους άνδρες και τους επιτέθηκαν. Μάλιστα κατά την επίθεση σκοτώθηκε ένας 28χρονος.

Οι υπόλοιποι πέντε ανέβηκαν στο δέντρο και κατάφεραν να ειδοποιήσουν συγχωριανούς

τους με κινητό τηλέφωνο, οι οποίοι τούς εντόπισαν, αλλά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν το δέντρο, καθώς τριγύρω ήταν τέσσερις μεγάλες τίγρεις Σουμάτρας. Οι άνδρες βρίσκονταν σε απομακρυσμένο μέρος, για αυτό τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκαν τόσες μέρες να τους προσεγγίσουν.

Στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους συμμετείχαν δεκάδες διασώστες και η αστυνομία. Ειδικοί κατάφεραν να διώξουν τις τίγρεις - που είναι προστατευόμενο είδος - και έτσι οι παγιδευμένοι άντρες μπόρεσαν να κατέβουν από το δέντρο.

Οι πέντε άνδρες μεταφέρθηκαν - αρκετά αδύναμοι - στο κοντινότερο χωριό, το οποίο απείχε περίπου έξι ώρες με τα πόδια.

Οι τίγρεις Σουμάτρας είναι είδος υπό εξαφάνιση. Βρίσκονται μόνο στο συγκεκριμένο νησί και εκτιμάται ότι ο πληθυσμός τους φτάνει τα 350 ζώα.

Keywords
Τυχαία Θέματα