Κανονιές… κορυφής

16:44 19/10/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 1-3
Γήπεδο: Άπτον Παρκ

Τετράδα έπιασε η Σίτι που επικράτησε της Γουέστ Χαμ με 3-1.

Η Σίτι μπήκε δυνατά στο ματς και στο 16ο λεπτό ο Φερναντίνιο έβγαλε όμορφα για τον Αγκουέρο, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας των «σφυριών» και νίκησε εύκολα τον Γιασκελάινεν για τα 1-0. Στο 19' ο κίπερ της Γουέστ Χαμ είπε όχι σε σουτ του Αγκουέρο, ενώ στο 32' το σουτ του Αγκουέρο έφυγε μόλις άουτ.

Η Σίτι πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με κεφαλιά του Αγκουέρο στο 51ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Σίλβα, αλλά η Γουέστ Χαμ

μείωσε με τρομερό γυριστό του Βαζ Τε στο 58'. Το τελικό 3-1 έγραψε στο 80ο λεπτό ο Σίλβα με όμορφο σουτ μετά από πάσα του Αγκουέρο με τακουνάκι.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιαασκελάινεν, Ντεμέλ (65' Τζάρβις), Ρατ, Τόμκινς, Ριντ, Νομπλ, Μόρισον, Ντιαμέ, Βαζ Τε (65' Ομπράιεν), Ντάουνινγκ, Νόλαν (83' Πέτριτς)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Γκαρθία, Νάστασιτς, Κλισί, Νασρί (74' Μίλνερ), Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ, Σίλβα, Αγκουέρο (82' Γιόβετιτς), Νεγρέδο (66' Κολάροφ)

ΑΡΣΕΝΑΛ- ΝΟΡΙΤΣ: 4-1
Γήπεδο: Emirates

Νίκη κορυφής για την Άρσεναλ, που επικράτησε με 4-1 της Νόριτς και απολαμβάνει τη μοναξιά της 1ης θέσης.

Στο 11ο λεπτό η Άρσεναλ αναπτύχθηκε σωστά, αλλά ο Ζιρού δεν έκανε καλό τελείωμα, ωστόσο στο 18' η ομάδα του Βενγκέρ μπόρεσε να ανοίξει το σκορ. Ο Γουίλσιρ έκανε όμορφη κίνηση στο κέντρο, έπαιξε με τον Ζιρού και από κοντά νίκησε τον Ράντι. Στο 37ο λεπτό η Άρσεναλ άγγιξε το 2-0, καθώς το σουτ του Ζιρού σταμάτησε στο δοκάρι της Νόριτς, ενώ στο 43' ο Σέζνι έπεσε κι έδιωξε το επικίνδυνο σουτ του Φερ.

Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη και στο 58ο λεπτό ο Οζίλ με κεφαλιά έκανε το 2-0. Η Νόριτς αντέδρασε και μείωσε στο 70ο λεπτό με όμορφο σουτ του Χόουσον, ενώ στο 75' ο Ράντι έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Ράμσεϊ. Η Άρσεναλ συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες και στο 83' ο Ράμσεί έκανε το 3-1, ενώ στο 88΄ο Οζίλ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Κοσιελνί, Μερτεσάκερ, Γκιμπς, Γουίλσιρ, Αρτέτα, Φλαμινί (37' Ράμσεϊ), Καθόρλα (59' Ροσίτσκι), Εζίλ, Ζιρού (78' Μπέντνερ)

ΝΟΡΙΤΣ: Ράντι, Μάρτιν, Μπασόνγκ, Τέρνερ, Όλσον, Τετέι (79' Χουλαχάν), Φερ, Χόουσον, Σνόντγκρας, Πίλκινγκτον (70' Ρέντμοντ), Χούπερ

ΣΤΟΟΥΚ- ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 0-0
Γήπεδο: Μπριτάνια

Στο 0-0 κόλλησαν Στόουκ και Γουέστ Μπρομ σε ένα ματς που θα μπορούσε να έχει αρκετά γκολ.

Στο 7ο λεπτό το σουτ του κινητικού Σεσενιό, έφυγε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Μπέγκοβιτς, ενώ στο 16' ξανά ο Σεσενιό βρέθηκε σε ιδανική θέση, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 24' ο Μπέγκοβιτς είπε όχι σε σουτ του Αμαλφιτανό, ενώ στο 36' η κεφαλιά του Άνταμ πέρασε λίγο άουτ. Στο 39' μετά από εκτέλεση φάουλ του Αρναούτοβιτς, το σουτ του Άιρλαντ κόντραρε σε σώματα, ενώ στο 45' το σουτ του Ενζονζί από καλή θέση, πέρασε λίγο άουτ.

Στο 47ο λεπτό ο Μπέγκοβιτς είπε όχι σε σουτ του Αμαλφιτανό, ενώ στο 56' και στο 63' τα σουτ των Μουλούμπου και Άιρλαντ δεν βρήκαν στόχο.

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Γουίλκινσον, Σόουκρος, Χουτ, Πίετερς, Γουόλτερς (57' Τζόουνς), Άιρλαντ, Ενζονζί, Άνταμ (80' Γουίλσον), Ασαϊντί, Αρναούτοβιτς (90+1' Παλάσιος)

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Μίχιλ, Τζόουνς, ΜακΌλεϊ, Όλσον, Ρίτζουελ, Γιάκομπ, Μουλούμπου, Αμαλφιτανό (62' Μόρισον), Σεσενιό, Μπεραΐνο (61' Ανελκά), Ανιτσέμπε (75' Λονγκ)

ΣΟΥΟΝΣΙ- ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: 4-0
Γήπεδο: Λίμπερτι

Βαθειά ανάσα για τη Σουόνσι που διέσυρε με 4-0 τη Σάντερλαντ.

Πολύ μέτριο το ματς στο πρώτο μέρος, με μοναδική καλή φάση ένα σουτ του Ντε Γκουζμάν στο 33ο λεπτό, το οποίο έξυσε το δοκάρι της Σάντερλαντ.

Στο 50' ο Μπάρντσλεϊ κατάφερε να αστοχήσει εξ επαφής μετά από σέντρα του Τζόνσον, ενώ στο 55' ο Μπόνι έχασε κι αυτός τρομερή ευκαιρία. Τελικά στο 57' ο Μπάρντσλεϊ από κοντά νίκησε τον Γουέστγουντ κι έκανε το 1-0 για τη Σουόνσι, ενώ στο 59' ο Ντε Γκουζμάν με τρομερό σουτ έκανε το 2-0. Οι «κύκνοι» δεν πάτησαν φρένο και στο 65ο λεπτό ο Μπόνι με πέναλτι έκανε το 3-0 και καθάρισε ουσιαστικά το ματς. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Τσίκο στο 80ο λεπτο.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Βορμ, Τσίκο, Αματ, Ντέιβις (51' Τέιλορ), Μπρίτον, Ντε Γκούζμαν, Ντάιερ, Μίτσου, Ρουτλέτζ (84' Ποθουέλο), Μπόνι (74' Βάσκεθ).

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Γουέστγουντ, Μπάρντσλεϊ, Ο'Σι, Ρομπέρζ, Κάτερμολ, Τζόνσον (61' Μπορίνι), Λάρσον, Γκάρντνερ, Τζιακερίνι (64' Κόλμπακ), Φλέτσερ (81' Άλτιντορ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 1-1
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Έμφραγμα στο 89' για τη Γιουνάιτεντ που κόλλησε στο 1-1 με τη Σαουθάμπτον κι έχασε κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία.

Στο 7ο λεπτό η Σαουθάμπτον απείλησε πρώτη με μια κεφαλιά του Ροντρίγκες, η οποία έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 11' ο Μπόρουτς είπε όχι σε σουτ του Φαν Πέρσι. Στο 24ο λεπτό ο Οσβάλντο έφυγε στην κόντρα, αλλά προτίμησε να κάνει κακό σουτ, αντί να σιγουρέψει το γκολ δίνοντας στον Γουανιάμα κι έτσι στην επόμενη φάση οι «κόκκινοι διάβολοι» άνοιξαν το σκορ. Ο Μπόρουτς είπε όχι σε σουτ του Ρούνεϊ, αλλά ο Φαν Πέρσι ήρθε από πίσω και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «αγίων». Στο 26' το σουτ του Ρούνεϊ σταμάτησε στο δοκάρι της Σαουθάμπτον και αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση στο πρώτο μέρος.

Στο 66ο λεπτό η κεφαλιά του Φαν Πέρσι πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 67' ο Μπόρουτς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Νάνι και στο 68' το σουτ του Γιανουζάι. Το έμφραγμα για τα Γιουνάιτεντ ήρθε στο 89' καθώς ο Λαλάνα μετά από κόρνερ, έκανε ντο 1-1.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Έβανς, Εβρά, Νάνι (70' Γκιγκς), Κάρικ, Φελαϊνί (76' Γουέλμπεκ), Γιανουζάι, Ρούνεϊ (87' Σμόλινγκ), Φαν Πέρσι

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπόρουτς, Κλάιν, Σνάιντερλιν, Λόβρεν, Φοντέ, Σ. Ντέιβις (67' Γυόρντ Πρόους), Ροντρίγκεζ (58' Λάμπερτ), Γουανιάμα (83' Ντο Πράδο), Οσβάλντο, Λαλάνα, Σο

ΕΒΕΡΤΟΝ- ΧΑΛ: 2-1
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Σημαντική όσο και δύσκολη νίκη πέτυχε η Έβερτον με 2-1 επί της Χαλ.

Η Έβερτον μπήκε αποφασιστική στο ματς και στο 5ο λεπτό ο ΜακΓκρέγκορ είπε όχι σε συρτό σουτ του Λουκάκου, αλλά στο 9' τα «ζαχαρωτά» βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από κόρνερ, η άμυνα της Χαλ έδιωξε αλλά ο Μιραλάς με όμορφο σουτ, νίκησε τον ΜακΓκρέγκορ κι άνοιξε το σκορ. Στο 24ο λεπτό η σκαστή κεφαλιά του Φαγιέ δεν βρήκε στόχο και στο 30' ο Αλούκο έκανε το γύρισμα από δεξιά με τον Σαγμπό να νικά από κοντά τον Χάουαρντ και να ισοφαρίζει. Στο 37ο λεπτό το σουτ του Μπάρκλεϊ, κόπηκε απ' τον Ντέιβις, ενώ στο 45+5' και στο 45+6' η Χαλ έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Αλούκο και Φαγιέ.

Η Έβερτον μπήκε δυνατά στην επανάληψη και έκανε το 2-1 με κοντινό σουτ του Πίενααρ που μόλις είχε μπει στο ματς. Στο 6' η κεφαλιά του Ντέιβις πέρασε μόλις άουτ. Στο 76ο λεπτό ο Κονέ έχασε τρομερή ευκαιρία να κάνει το 31.

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Ντιστέν, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Όσμαν (56' Πίενααρ), Μπάρκλεϊ (80' Νέισμιθ), Μιραλάς, Λουκάκου (67' Κονέ).

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Ροσενιό, Φαγιέ, Ντέιβις (66' Ροσενιόρ), Φιγκερόα, Έλμο, Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Μπράντι, Αλούκο (74' Κουίν), Γκρέιαμ (16' Σαγκμπό).

ΤΣΕΛΣΙ- ΚΑΡΝΤΙΦ: 4-1
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Σε τροχιά κορυφής έμεινε η Τσέλσι που επικράτησε με 4-1 της Κάρντιφ.

Στο 8' οι Ετό'ο και Μάτα συνδυάστηκαν όμορφα με τον Ισπανό να μην μπορεί να κάνει καλά το σουτ και να ανοίξει το σκορ, κάτι που πέτυχε στο αμέσως επόμενο λεπτό η Κάρντιφ. Μετά από ελεύθερο ο Λουίζ δεν μπόρεσε να διώξει και ο Ματς πλάσαρε πάνω από τον Τσεχ για το 1-0. Στο 17ο λεπτό η προσπάθεια του Τέρι πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 20' ο Τσεχ πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε προβολή του Οντεμβίγκι. Τελικά στο 32ο λεπτό η Τσέλσι έφερε στα ίσα το ματς, με τον Ετό'ο να κλέβει κάπως περίεργα από τον Μάρσαλ (ίσως να έκανε και φάουλ σύμφωνα με τον κανονισμό 12 της FA), να μην μπορεί να σκοράρει, αλλά η μπάλα να φτάνει στον Αζάρ ο οποίος πλασάρε άψογα κι έκανε το 1-1.

Στο 52ο λεπτό ο Τέιλορ έκοψε σωτήρια προ του Γουίλιαν, ενώ στο 66' ο Ετό'ο με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι, έκανε το 2-1. Οι «μπλε» καθάρισαν ουσιαστικά το ματς στο 7ο λεπτό, με τον Όσκαρ να κάνει το 3-1 με τρομερό σουτ. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στο 82ο λεπτό ο Αζάρ με το 2ο προσωπικό του τέρμα.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Λουίζ, Τέρι, Μπέρτραντ (63' Τόρες), Ραμίρεζ, Λάμπαρντ, Γουίλιαν, Ετό'ο (68' Αθπιλικουέτα), Μάτα (58' Όσκαρ), Αζάρ

ΚΑΡΝΤΙΦ: Μάρσαλ, Τέιλορ, Κόκερ, Τέρνερ, Γουίτινγχαμ, Μεδέλ (56' Κιμ), Οντεμβίγκι (67' Κάμπελ), Γκούναρσον (81' Γκεστέδ), Ματς, Κάουι, Τέοφιλ

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ- ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 2-2
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Δεν μπόρεσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης η Λίβερπουλ από την έδρα της Νιούκαστλ, καθώς κόλλησε στο 2-2. Οι «καρακάξες» αγωνίστηκαν για 50 λεπτά με 10 παίκτες αλλά οι «κόκκινοι» δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη και να ξεφύγουν (έστω και προσωρινά) με τρεις βαθμούς από την Άρσεναλ. Πρώτη προς το παρών η Λίβερπουλ με ένα βαθμό διαφορά...

Η Λίβερπουλ μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 20ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Σαντόν να καθαρίζει πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Σουάρες, ωστόσο στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Καμπάιγ με ένα τρομερό σουτ από 40 περίπου μέτρα, άνοιξε το σκορ για τη Νιούκαστλ. Η Λίβερπουλ ανέβασε στροφές και στ 40ο λεπτό ο Σουάρες μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Γιανγκά Εμπιβά με τον ρέφερι να δείχνει το πέναλτι και να αποβάλει τον Γάλλο αμυντικό της Νιούκαστλ. Ο Τζέραρντ ανέλαβε να το εκτελέσει και πέτυχε το 1-1 και το 100ο γκολ στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στο 49ο λεπτό ο Τζόνσον έκανε κίνηση από δεξιά, έσπασε στο αριστερό και σούταρε, αλλά ο Κρουλ έπεσε και έδιωξε και στο 56' οι «καρακάξες» πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ, παρότι με παίκτη λιγότερο. Μετά από εκτέλεση φάολ ο Ντάμετ πετάχτηκε στο 2ο δοκάρι και με πλασέ στην κίνηση, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μινιολέ. Οι «κόκκινοι» δεν είχαν άλλη επιλογή από το να βγουν μπροστά και τελικά στο 72ο λεπτό κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Σουάρες έκανε όμορφη κίνηση και σέντρα από αριστερά και ο Στάριτζ με κεφαλιά σε κενή εστία έκανε το 2-2. Τρία λεπτά μετά, το σουτ του Σουάρες τράνταξε το δοκάρι της Νιούκαστλ, αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Ρότζερς δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Κρουλ

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Ντεμπισί, Εμπιβά, Γουίλιαμσον, Σαντόν, Καμπάιγ (78' Ανίτα), Τιοτέ, Σισοκό (45' Ντάμετ), Γκουφράν, Μπεν Αρφά (78' Αμεόμπι), Ρεμί

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τζόνσον (83' Στέρλινγκ), Σισοκό, Τουρέ, Σκρτελ, Σακό (63' Λουίς Αλμπέρτο), Χέντερσον, Τζέραρντ, Μόουζες, Σουάρες, Στάριτζ

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα