Μπλαν: Ευκαιρία να αλλάξει η εικόνα μας στην Ευρώπη

10:56 11/3/2015 - Πηγή: AEK365

Στο "Στάμφορντ Μπριτζ", η Παρί Σεν Ζερμέν θα διεκδικήσει τη πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Τσέλσι, με τον Λοράν Μπλαν να υπογραμμίζει πως η πρωταθλήτρια Γαλλίας έχει ευκαιρία να αλλάξει την εικόνα της στην Ευρώπη. Παράλληλα, σημείωσε πως για να επιτευχθεί η πρόκριση θα χρειαστεί ρίσκο μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο Γάλλος τεχνικός της Παρί Σεν

Ζερμέν τόνισε: "Μια νίκη θα αλλάξει την εικόνα μας στη Γαλλία, στην Ευρώπη και σε εσάς, τον Τύπο. Αλλά αυτό είναι κάτι που ακόμη δεν έχουμε κάνει. Είναι εύκολο να το λες, αλλά πιο δύσκολο να το κάνεις. Είμαστε στο ημίχρονο μιας διπλής αναμέτρησης. Η Τσέλσι έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα με το εκτός έδρας γκολ και ο στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι η Τσέλσι έκανε στο Παρίσι και να προκριθούμε".
Στη συνέχεια, ο Μπλαν δήλωσε: "Θα προετοιμαστούμε καλά. Ξέρουμε τι θα κάνουμε. Η Τσέλσι πρέπει να βρει μια ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Αυτό είναι το πρόβλημα της. Αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να σκοράρουμε τουλάχιστον μια φορά για να προκριθούμε".
Μιλώντας για τον τρόπο προετοιμασίας της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Μπλαν είπε πως "προετοιμαζόμαστε κανονικά. Ίσως η ανάλυση να είναι λίγο πιο μεγάλη σε σχέση με άλλα παιχνίδια, αλλά αυτοί είναι αντίπαλοι που γνωρίζουμε καλά από πέρυσι. Δεν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο που προπονούμαστε. Αλλά υπάρχουν πολλά που λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες. Για να προκριθείς, χρειάζεσαι εμπειρία. Η Παρί έχει περισσότερη εμπειρία από πέρυσι, αλλά είμαστε ακόμα μακριά σε σχέση με τη Τσέλσι. Τους πήρε λίγο καιρό για να βρεθούν εδώ που είναι και επένδυσαν πολύ. Χρειάζεται χρόνος για να γίνεις μια από τις πέντε ή έξι κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Αυτή είναι και η διαδικασία στην οποία βρίσκεται η Παρί".
Καταλήγοντας, ο Μπλαν δήλωσε: "Το πρώτο ματς είναι αυτό που είναι. Όπως έχουν τα πράγματα, όταν ξεκινήσει το παιχνίδι πρέπει να επιτεθούμε, γιατί η Τσέλσι έχει το εκτός έδρας γκολ. Πρέπει να βγούμε εκεί έξω και να ψάξουμε για την πρόκριση. Υπήρχαν κάποια πολύ ενθαρρυντικά σημάδια στο πρώτο παιχνίδι. Ξέραμε ότι παίξαμε καλύτερα από αυτούς στο πρώτο ματς, αλλά ξέρουμε ότι η Τσέλσι μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα. Πρέπει να επιτεθούμε και να σκοράρουμε, ανεξάρτητα με το αν θα σκοράρει η Τσέλσι και να είμαστε έξυπνοι προσπαθώντας να παίξουμε το παιχνίδι μας. Ένα από τα βασικότερα όπλα της Τσέλσι, είναι πως είναι καλή στην αντεπίθεση, οπότε δεν μπορούμε να βγούμε μπροστά αφελώς. Πρέπει να είμαστε συμπαγείς και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας. Ελπίζω να καταφέρουμε καλύτερα από τη Τσέλσι στο πρώτο παιχνίδι, που έκανε μια μόνο φάση και σκόραρε.
Η Τσέλσι έχει το ελαφρύ προβάδισμα και πρέπει να ρισκάρουμε, όχι όμως υπερβολικά. Έχουμε δει μόνο τη πρώτη πράξη αυτού του ζευγαριού. Τώρα πρέπει να μετρηθούμε και να μείνουμε στο παιχνίδι. Χρειάζεται σταθερότητα στην άμυνα και φάσεις στην επίθεση".

Keywords
Τυχαία Θέματα