Αθώος ο Μπερλουσκόνι!

12:25 19/10/2011 - Πηγή: AEK365

Αθώος κρίθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση της Mediaset καθώς το δικαστήριο του Μιλάνου αποφάσισε ότι οι κατηγορίες για φορολογική απάτη και υπεξαίρεση χρημάτων πρέπει να αποσυρθούν.

Σε δίκη, ωστόσο, θα προσαχθούν ο γιος του Μπερλουσκόνι, Πιέρ Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και ο πρόεδρος της Mediaset.

Πρόκειται για μία σημαντική νομική νίκη του αποδυναμωμένου Καβαλιέρε, ο οποίος έχει ανοιχτά άλλα τρία δικαστικά μέτωπα: είναι κατηγορούμενος για διαφθορά σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, ενώ η τρίτη και πλέον σοβαρή

υπόθεση είναι το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ», στην οποία κατηγορείται για συνδρομή στην εκπόρνευση ανηλίκων και κατάχρηση εξουσίας.

Για την υπόθεση της Mediaset, οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχετίζονταν με την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κολοσσού των μέσων ενημέρωσης.

«Τώρα όλοι με ρωτούν εάν είμαι ικανοποιημένος» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστή.

«Δεν είμαι γιατί οι κατηγορίες ήταν παράλογες. Αυτή είναι η 25η δίκη στην οποία απαλλάσσομαι. Πρόκειται για ένα σοβαρό σκάνδαλο, καθώς οι εισαγγελείς απαγγέλλουν κατηγορίες εναντίον μου και οι συνάδελφοί τους (σ.σ. οι δικαστές) με απαλλάσσουν» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα