Ανοργάνωτη επίταξη των απορριματοφόρων!

12:10 19/10/2011 - Πηγή: AEK365

Χάος επικρατεί με την επιστράτευση των εργαζομένων στους δήμους για τη διακομιδή των σκουπιδιών, την ώρα που η κατάσταση στους δρόμους έχει γίνει ανυπόφορη.

Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες την πολιτική επιστράτευση των οδηγών των απορριμματοφόρων και στην επίταξη των οχημάτων τους.

Ωστόσο, τα ατομικά φύλλα της επιστράτευσης

δεν είχαν επιδοθεί έως αργά το βράδυ της Τρίτης, ενώ δεν έχουν επιστρατευθεί οι εργάτες που κάνουν την αποκομιδή.

Συνδικαλιστές της ΠΟΕ- ΟΤΑ δήλωναν έτοιμοι να πειθαρχήσουν, από τη στιγμή που θα έπαιρναν στα χέρια τους τις ατομικές προσκλήσεις, και προσέθεταν ότι στην περίπτωση που η απεργία κηρυχθεί παράνομη, οι εργάτες της αποκομιδής καλύπτονται από την απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ώστε να συνεχίσουν να απεργούν και το επόμενο 48ωρο.

Σε αυτή την περίπτωση οι οδηγοί θα κινούνται μεν στους δρόμους της Αττικής, αλλά χωρίς εργάτες και έτσι δεν θα μαζεύουν σκουπίδια!

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Γ.Χαρίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πανικό και σκοπιμότητα και προειδοποίησε πως σε περίπτωση που η διαχείριση των απορριμμάτων δοθεί σε ιδιώτες η σύγκρουση θα είναι καθολική.

Σχολιάζοντας την απόφαση για επιστράτευση των οδηγών, ο κ. Χαρίσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην πράξη θα καταρρεύσει και πως θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι εξαναγκαστούν να εργασθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα