Ασφυκτική πίεση και σωστή κυκλοφορία δουλεύει ο Δέλλας

21:03 16/8/2014 - Πηγή: AEK365

Πίεση προς τον αντίπαλο ακόμα και μέσα στην περιοχή του όταν έχει τη μπάλα και σωστή κυκλοφορία που να ξεκινάει από την άμυνα και να καταλήγει στην επίθεση όταν οι παίκτες του έχουν την κατοχή, δουλεύει συνεχώς ο Δέλλας στις προπονήσεις. Το ίδιο (αλλά με διαφορετική άσκηση) έκανε και στην απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου.

Αρχικά δούλεψε στην κυκλοφορία: τοποθέτησε τους 11 που θα ξεκινήσουν αύριο απέναντι σε άλλους 11 συν δύο παίκτες μπαλαντέρ, ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές του να ανοίγουν το παιχνίδι, να κάνουν κίνηση στο χώρο (που ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος)

και όλα αυτά με τουλάχιστον τρεις επαφές της μπάλας.

Κατόπιν η άσκηση πίεσης και κυκλοφορίας, που έγινε στο μισό γήπεδο. Εναλλάξ έμπαιναν δύο ομάδες στο χορτάρι. Πάντα στη μία ομάδα υπήρχαν τέσσερα στόπερ και ένα αμυντικό χαφ, ενώ στην άλλη ο φορ και η τριπλέτα από πίσω του (10άρι και δύο εξτρέμ δηλαδή). Ο Δέλλας ζητούσε πίεση μαζική από τους επιθετικούς προκειμένου να κλέψουν τη μπάλα, ενώ από τους αμυντικούς να τη βγάλουν από την περιοχή τους και να βγουν στην επίθεση με σωστή ανάπτυξη και αλλαγή παιχνιδιού, με τα πλάγια μπακ να ανεβαίνουν. Εφόσον υπήρξε κλέψιμο από τους επιθετικούς, αμέσως ο προπονητής φώναζε στον αμυντικό χαφ και τους τέσσερις αμυντικούς να κλείσουν τους χώρους για να αποφευχθεί η κάθετη πάσα ή κάποιο μακρινό σουτ, αναγκάζοντας τους αντιπάλους να γυρίσουν πίσω και να φύγει ο κίνδυνος.
«Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η επίθεση. Ποδόσφαιρο είναι και η άμυνα. Επίσης, ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η άμυνα. Είναι και η επίθεση. Είναι και τα δύο στο ποδόσφαιρο: άμυνα και επίθεση και πρέπει να πηγαίνουμε γρήγορα μέσα στο παιχνίδι από το ένα στο άλλο», έλεγε ο Δέλλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα