«Ήταν ένα ματς σε ζούγκλα, αμυνόμασταν για τη ζωή μας»!

16:08 16/1/2014 - Πηγή: AEK365

Με περίπου ένα τέταρτο καθυστέρηση άρχισε η απολογία της ΑΕΚ (αλλά και του Αιγάλεω) στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για τα επεισόδια που συνέβησαν στο «Στ. Μαυροθαλασσίτης». Η διαδικασία ξεκίνησε με αίτημα αναβολής από την πλευρά του Αιγάλεω, με τον νομικό εκπρόσωπο του στην υπόθεση, τον Βασίλη Κοντοβαζαινίτη, να υποστηρίζει ότι αν αυτό γίνει δεκτό, στην επόμενη συνεδρίαση θα καταυθέσει ο αστυνομικός διευθυντής του Αιγάλεω. Ο

δικηγόρος της ΑΕΚ Χάρης Γρηγορίου πήρε τον λόγο και επεσήμανε πως: «Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση. Έχουμε την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ με την υπογραφή του αστυνομικού διευθυντή. Είναι κατατοπιστική και αναλυτική. Σε μια ενδεχόμενη αναβολή κάποιοι κακόπιστοι θα πουν πολλά...». Έπειτα από την συγκεκριμένη τοποθέτηση, η πλευρά του Αιγάλεω απέσυρε το αίτημα αναβολής. Την ΑΕΚ εκπροσωπούν στην ΕΠΟ, πέραν του Χάρη Γρηγορίου, το μέλος της διοίκησης Βαγγέλης Ασλανίδης και ο Βαγγέλης Γιαννίσης από το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Γρηγορίου: «Φωνάζει ο κλέφτης»!

Στο Αιγάλεω καταλόγισε την πλήρη ευθύνη για όσα συνέβησαν ο Χάρης Γρηγορίου. Στην αρχική τοποθέτησή του, ο νομικός σύμβουλος της ΑΕΚ επεσήμανε ότι η ομάδα πήγε να παίξει σε ένα γήπεδο-ζούγκλα, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε όσα είπε ο δικηγόρος του Αιγάλεω περί... φιλικής σχέσης των δύο σωματίων, τονίζοντας πως «η ΑΕΚ έχει φιλικές σχέσεις μόνο με ομάδες που έχουν κοινή καταγωγή». Αναλυτικά η τοποθέτησή του: «Φωνάζει ο κλέφτης... Οι οπαδοί μας ανήρτησαν πανό και δέχθηκαν επίθεση. Η ΑΕΚ είναι διαφαινόμενη πρωταθλήτρια και πήγε να παίξει, να νικήσει και να φύγει. Είδαμε πρωτόγνωρες συνθήκες εκεί. Υπήρχαν έξι άτομα σεκιούριτι του Αιγάλεω που χτυπούσαν. Ο φίλαθλος της ΑΕΚ που πήγε χθες σε δίκη αθωώθηκε κι αυτό λέει πολλά. Η ΑΕΚ έχει φιλικές σχέσεις μόνο με ομάδες που έχουν κοινή καταγωγή. Το Αιγάλεω έχει όλη την ευθύνη. Μπορεί να είμαστε στη Γ' Εθνική, αλλά έχουμε 1,5 εκ. φιλάθλους. Δεν μπορούμε να πάρουμε μέτρα για ματς που είμαστε φιλοξενούμενοι. Ευθύνη έχουμε μόνο για το πέταλό μας. Έχουμε ευθύνη για ρίψεις στο πέναλτι που κερδίσαμε. Μπήκαν οι δικοί μας στο κέντρο του γηπέδου για να προστατευτούν από την επίθεση. Η καθυστέρηση δε μας αφορά. Όλη η αποστολή της ΑΕΚ δέχθηκε επίθεση κι εγώ που ήμουν εκεί. Ήταν ένα ματς σε ζούγκλα. Αμυνόμασταν για τη ζωή μας. Έχουμε και οπτικοακουστικό υλικό για όλα αυτά που σας λέω. Το Αιγάλεω δεν ξέρω αν το ήθελε, αλλά δε μερίμνησε για την ασφάλειά. Άλλαξαν και τους πάγκους και τους έφεραν από την πλευρά των οπαδών τους. Σε άλλα ματς ήταν απέναντι. Υπήρξε σχεδιασμός, σκοτεινοί τύποι και δυνάμεις».

«Είχε... παρατεταμένο το χέρι του»!

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο και πάλι ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, ο οποίος είπε ότι: «Αν η ΑΕΚ είναι ή όχι ήσυχη ομάδα το είδαμε και στο φιλικό με το Αιγάλεω. Ξέρουμε την ΑΕΚ. Ήρθαν 6000 κόσμος. Ξέρουμε ποιοι είναι». Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του Αιγάλεω Αναστάσιος Δενδρινός: «Η διοίκηση έκανε τα πάντα για να γίνει ομαλά το παιχνίδι. Δύο μέρες φυλάγαμε το γήπεδο. Δε θέλαμε να γίνουν αυτά. Κάνουμε αγώνα για να ζήσουμε. Υποβιβασθήκαμε στη Δ" Εθνική από λάθη παραγόντων. Τα DVD τα λένε όλα. Είχαμε κάνει ζώνη ασφαλείας πίσω από τον πάγκο της ΑΕΚ και δεν έγινε τίποτα εκεί. Το ξέρει και ο κ. Δημητριάδης. Έλειπαν οι αστυνομικοί. Μας έκανε εντύπωση. Μόλις μπήκαν τελείωσαν όλα. Βάλαμε ξεχωριστό εκδοτήριο για την ΑΕΚ. Η κ. Αρκάδη ξέρει ότι όλα έγιναν σωστά πριν το ματς. Οι ρεπόρτερς της ΑΕΚ και ο κ. Μπάγεβιτς δεν έπαθαν τίποτα που ήταν κοντά με τους φίλους του Αιγάλεω. Αν θέλαμε να κάνουμε επίθεση θα τους κάναμε εκεί. Δεν είδα να έγινε κάτι ούτε στα αποδυτήρια. Θα το βλέπαμε. Εμείς στο Αιγάλεω κόβουμε το πολύ 200 εισιτήρια. Ήταν γιορτή το ματς για μας, απλώς ξέφυγε».
Σε αυτό το σημείο ο Χάρης Γρηγορίου, ρώτησε επίμονα τον αντιπρόεδρο του Αιγάλεω για την παρουσία του μπράβου που τελικά συνελήφθη. Ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης αντέδρασε μη επιτρέποντας στον δικηγόρο της ΑΕΚ να κάνει ερωτήσεις στον μάρτυρα, ο οποίος αρκέστηκε να τονίσει για το περιστατικό με τον μπράβο που είδε όλη η Ελλάδα ότι: «Δε χτύπησε κανέναν ο συγκεκριμένος σεκιούριτι. Απλά είχε παρατεταμένο το χέρι του. Πήγε στον εισαγγελέα και έμεινε ελεύθερος».

Ένταση και αποχώρηση!

Αμέσως μετά από την συγκεκριμένη τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Αιγάλεω ακολούθησε ένταση στην αίθουσα μεταξύ του κ. Γρηγορίου και του κ. Κοντοβαζαινίτη. Η συνεδρίαση διεκόπη για περίπου πέντε λεπτά και μόλις τα πνεύματα ηρέμησαν συνεχίστηκε. Όχι για πολύ, όμως... Ο αντιπρόεδρος του Αιγάλεω ρωτήθηκε αν οι πάγκοι είχαν αλλάξει θέσεις μόνο για το ματς με την ΑΕΚ και απάντησε ότι: «Δεν είχα πάει στα τελευταία ματς»! Στην συνέχεια ρωτήθηκε και πάλι για τον «σεκιούριτι» και είπε: «Όλοι μαύρα και σκούρα φορούσαν, που να ξέρω αν ήταν της ΑΕΚ ή του Αιγάλεω; Ο συγκεκριμένος σεκιούριτι προσπαθεί να χωρίσει για τα επεισόδια. Η φωτογραφία δείχνει απλά μια εικόνα. Δείτε συνολικά το βίντεο. Αυτά που έδιναν οι σεκιούριτι στο πέταλό μας είναι ακίνδυνα». Ακολούθησε νέα ένταση στην αίθουσα και οι εκπρόσωποι του Αιγάλεω αποχώρησαν!

Keywords
Τυχαία Θέματα